Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

«Είπατε τίποτα για την πέμπτη φάλαγγα;»


abatzoglou-630.jpg

Φωτογραφία του Ι. Αμπατζόγλου που μας έστειλε ο ίδιος και στην ένθετη φωτογραφία προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου από την ομάδα Πισοδέρι 2018

Πλήρη επιβεβαίωση του βασικού θέματος της «Εφ.Συν.» της περασμένης Δευτέρας,
ότι ακροδεξιοί κύκλοι με θρησκευτικό προκάλυμμα θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν χάος στη Θεσσαλονίκη, την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, αξιοποιώντας το συλλαλητήριο που προετοιμάζεται για το Μακεδονικό αποτελεί επιστολή που έφτασε στην εφημερίδα μας.
Η επιστολή Αμπατζόγλου στην «Εφ.Συν.» | 
Την επιστολή υπογράφει ο κ. Ιωάννης Αμπατζόγλου, ο οποίος συστήνεται ως εξής: «Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018, τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Ηταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Εχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο ‘‘Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα’’».
Στα social media
Ιδια στοιχεία του επιστολογράφου υπάρχουν επίσης και στις σελίδες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος παραπέμπει ή αναφέρεται μέρος της δραστηριότητάς τους. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως είναι ενεργός όλες τις δραστηριότητες ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα από αυτούς που διακατέχονται από τις πιο ακραίες απόψεις.
Το πρωτοσέλιδο της «Εφ. Συν.» αναρτημένο στη σελίδα του Ιωάννη Αμπατζόγλου | 
Ο κ. Αμπατζόγλου τιτλοφορεί την επιστολή του «Πανικός στην κυβέρνηση εν όψει του συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ, λάσπη από την Εφημερίδα των Συντακτών». Μόνο που δεν καταφέρνει τίποτα περισσότερο από το να επιβεβαιώσει την εφημερίδα μας.
Συγκεκριμένα: Δεν κάνει καμία αναφορά στο γεγονός ότι έχουν χαρακτηριστεί ανεπιθύμητα πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία ο πρωθυπουργός, σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, τα κόμματα και οι πολιτικοί που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν σχολιάζει καθόλου τη στοχοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν κάνει καμία αναφορά στα όσα αποκαλύψαμε για τον τρόπο που οργανώνεται το συλλαλητήριο και για την πρόθεση των διοργανωτών να φτάσει η πορεία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ξεπερνώντας τα εμπόδια της αστυνομίας, με την τοποθέτηση στην κεφαλή ιερωμένων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου. Επιβεβαιώνει «το ενδεχόμενο να υπάρχει τιμητική φρουρά ενδεδυμένη με τη στολή των μακεδονομάχων, η οποία θα περιφέρει τη “ματωμένη μακεδονική σημαία” από τα πρόσφατα επεισόδια στο Πισοδέρι Φλώρινας». Και σχολιάζει: «Ποιον ενοχλεί μία τέτοια ενέργεια; Ισως μόνον αυτούς που υπόσχονταν κατάργηση των ΜΑΤ».
Εμμεση παραδοχή
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεται αυτό που έγραψε η «Εφ.Συν.», ότι το συλλαλητήριο μπορεί να αξιοποιηθεί από φασιστικά και εγκληματικά στοιχεία για δικούς τους σκοπούς. Δεν γράφει τίποτα για το αν προβληματίζονται οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και πώς σκέπτονται να το αποτρέψουν.
Απλώς αρκείται να επιρρίψει στην κυβέρνηση την ευθύνη για τη νόμιμη παρουσία της Χρυσής Αυγής, γράφοντας στην επιστολή του: «πως τα κατάφερε η κυβέρνηση… να αφήσει τη Χρυσή Αυγή στο απυρόβλητο, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση μέχρι φυλακή είχε κλείσει αρκετά στελέχη της». Αυτό είναι το θέμα του συλλαλητηρίου με τη Χρυσή Αυγή, τα ακροδεξιά και εγκληματικά στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε η «Εφ.Συν.»;
Ο κ. Αμπατζόγλου επιβεβαιώνει επίσης ότι οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς σχεδιάζουν να εκβιάσουν τον Κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει τη φραστική υποστήριξη για σύνθετη ονομασία στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και να ταχθεί υπέρ μιας λύσης που δεν θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Αλλιώς θα αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και θα στηρίζουν άλλες δυνάμεις, καλύπτοντας το πολιτικό κενό που -κατά τη γνώμη τους- θα δημιουργηθεί.
Γράφει στην επιστολή του: «Ο αρθρογράφος στην συνέχεια φτάνει στο σημείο να αποκαλέσει “εκβιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη” την υποτιθέμενη προσπάθεια συνάντησης των διοργανωτών του συλλαλητηρίου με τον αρχηγό της ΝΔ με στόχο να ταχθεί ο τελευταίος κατά ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιέχει τον όρο “Μακεδονία”. Ξεχνάει ότι ο καθημερινός Αγώνας του Λαού για την Μακεδονία έχει διαμορφώσει μία δυναμική η οποία δεν θα πρέπει να αγνοηθεί από τους πολιτικούς.
Τι ενοχλεί λοιπόν τον σύντροφο; Μην τυχόν και στηρίξει πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον λαό αλλά και την επιστημονική αλήθεια; Μην στηρίξει το δίκαιο αίτημα των διαδηλωτών να μην παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας στο γειτονικό Σλαβικό κρατίδιο, να μην βαπτιστούν ‘‘Μακεδόνες’’ οι Σλάβοι και να μην βαπτιστεί ‘‘Μακεδονική’’ η Σλαβική γλώσσα τους; Τον ενοχλεί η πιθανότητα να μην αφήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δημιουργηθεί πολιτικό κενό το οποίο θα το εκμεταλλευτούν άλλοι;».
Και προσθέτει: «Ο σύντροφος αυτός θεωρεί τον Μητσοτάκη ανόητο, που θα φοβηθεί από τους χαρακτηρισμούς του και θα επιλέξει να μην στηρίξει το δίκαιο, αλλά αυτό που επιθυμούν οι σύντροφοι του Αλέξη. Και έτσι να χάσει το έρεισμα στον λαό και να επαληθευθεί η ‘‘αριστερή προφητεία’’ που είναι πολύ της μόδας τελευταία, ότι δηλαδή ‘‘και τις επόμενες εκλογές πάλι ο Σύριζα θα τις κερδίσει’’».
Και ο... μπολσεβίκος
Τέλος, ο κ. Αμπατζόγλου αποκαλύπτει πλήρως τον τρόπο που σκέπτονται κάποιοι -αν όχι όλοι- από τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, με όσα γράφει για τον συντάκτη του βασικού θέματος της «Εφ.Συν.» (τον υπογράφοντα δηλαδή), Γιώργο Πετρόπουλο, τον οποίο αποκαλεί μπολσεβίκο, γιατί προφανώς σε αυτούς που απευθύνεται ένας τέτοιος χαρακτηρισμός έχει τη σημασία του.
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πάντως οι απόψεις του συγκεκριμένου αρθρογράφου, για το Μακεδονικό είναι ξεκάθαρες. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο Google μπορεί ο καθένας να μάθει την θέση του ανθρώπου αυτού. Υπέρμαχος των θέσεων των Σκοπιανών, ενώ υποτίθεται ότι βρίσκεται στο ελληνικό στρατόπεδο. Είπατε τίποτα για την πέμπτη φάλαγγα;».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)