Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Στα εγκαίνια της έκθεσης PELLA AGRO






Στα εγκαίνια της έκθεσης PELLA AGRO στην Κρύα Βρύση παραβρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 29 Αυγούστου ο Γιώργος Καρασμάνης και η σύζυγός του.

Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλο τον εκθεσιακό χώρο και ο πρώην Υπουργός να συνομιλήσει με εκπροσώπους φορέων, εμπόρους, βιοτέχνες, αγρότες. Άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα όλων και, ιδιαίτερα, των βιοτεχνών και των παραγωγών για τη μεγάλη καθυστέρηση των Σχεδίων Βελτίωσης στα γεωργικά μηχανήματα.
Ο Γιώργος Καρασμάνης υπενθύμισε ότι επί υπουργίας του, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014-2020) των 6 δισεκατομμυρίων,  είχε παρθεί μια σειρά μέτρων μεταξύ των οποίων και αυτό για τα Σχέδια Βελτίωσης, με αρχικό προϋπολογισμό 466 εκατομμύρια. Ένα μέτρο το οποίο η διάδοχος ηγεσία του Υπουργείου το πετσόκοψε κατά 151 εκατομμύρια, όπως πετσόκοψε και άλλα μέτρα, για να ισοσκελίσει το ενάμισι δις που έχασε από το προηγούμενο ΠΑΑ 2007-2013. Ήταν ένα από ¨τα σπασμένα¨ του «μαύρου 2015», που ο αγροτικός τομέας όπως και συνολικά η οικονομία μας πλήρωσαν εξ αιτίας της απραξίας και της ανικανότητα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και τα 315 εκατομμύρια που απέμειναν, με τις συνεχείς παρατάσεις επί παρατάσεων μένουν αναξιοποίητα στις Βρυξέλλες, στερώντας ρευστότητα αλλά και θέσεις εργασίας από την αγορά αγροτικών μηχανημάτων, όπως στερείται και η αγροτική μας παραγωγή από δυνατότητες εκσυγχρονισμού.
Ο πρώην Υπουργός έγινε αποδέκτης των παραπόνων και έδειξε απόλυτη κατανόηση στην αγανάκτηση των παραγωγών για την υπερφορολόγηση και τον υπερτριπλασιασμό των εισφορών που, στην ουσία, δημεύουν το αγροτικό εισόδημα. Τους υπενθύμισε ότι στο σύντομο διάστημα της υπουργίας του, με απόφασή του μείωσε από 26% σε 13% τον φορολογικό συντελεστή στα αγροτικά φωτοβολταϊκά, χαρακτηρίζοντας το εισόδημα που προκύπτει από την εκμετάλλευσή τους ως αγροτικό.
Παράλληλα τους επανέλαβε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε γενναία φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση, με τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στο 9% για εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ και με αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)