Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους του ΟΑΕΔ – Κλείνουν οι αιτήσεις


Ολοκληρώνεται στην Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τις 1.400 επιδοτούμενες θέσεις που προσφέρει σε ανέργους ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
-Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics
-Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.
Προβλέπονται:
-Υλοποίηση «Θεωρητικής Κατάρτισης» 120 ωρών και «Πρακτικής Άσκησης» 260 ωρών
-Πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων ανά ωφελούμενο, και,
-Εξατομικευμένη προσέγγιση – συμβουλευτική υποστήριξη για την προώθηση των ωφελούμενων στην απασχόληση
-Επίδομα κατάρτισης ύψους 1.380 ευρώ
Οι ωφελούμενοι μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της συμμετοχής τους στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και προσόντων, θα εισπράξουν:
-εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων, και,
-εκπαιδευτικό επίδομα 3 ευρώ ανά ώρα πρακτικής άσκησης συμπεριλαμβανομένων επίσης των νόμιμων κρατήσεων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ Ε’ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
«Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics(κωδ. ΟΠΣ 5007947)» και «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής(κωδ. ΟΠΣ 5007944)».
Διευκρινίζεται ότι σχετικά με τις βεβαιώσεις τεκμηρίωσης της ανεργίας, οι υποψήφιοι ωφελούμενοι καλούνται να προσκομμίσουν (α) Αποδεικτικό Ανανεώσης (το πλέον πρόσφατο), (β) Βεβαίωση ότι ο υποψήφιος είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ, στην οποία θα εμφανίζεται και το σύνολο συνεχούς αναγνωριζόμενου διαστήματος ανεργίας, και (γ) Βεβαίωση ότι ο υποψήφιος έχει περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης, στην οποία θα εμφανίζεται και η ημερομηνία σύνταξης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης.


Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)