Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ στη Πέλλα
























Την Κυριακή στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 ανώτατο κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Ανδρέα Λοβέρδο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Ανδρέα Σπυρόπουλο μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας βρέθηκε στα Γιαννιτσά.


Επισκέφθηκαν το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών συνοδευόμενοι από το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής  Πέλλας του Κινήματος Ευάγγελο Προκοπίδη, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ραχήλ Αλεξανδρίδου, το Γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Πέλλας Γιώργο Ασάρβελη και είχαν συνάντηση με τη Διοίκηση του Κέντρου. Άκουσαν τα προβλήματα και της θέσεις τις Διοίκησης και υπήρξε δέσμευση για την προώθηση προς επίλυση των ακόλουθων ζητημάτων
1.            Στο θέμα των εποχιακών εργαζόμενων σε επιχειρήσεις μη εποχιακές που δε χαρακτηρίζονται ως εποχιακοί και δε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
2.            Στο θέμα των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που εργάζονται ως εποχιακοί σε βιομηχανίες και δεν λαμβάνουν ένσημα ούτε καλύπτονται σε ατύχημα λόγω νομοθετικής ρύθμισης
3.            Στο θέμα της σύνταξης χηρείας το οποίο και ως κυβέρνηση δεν το είχε υιοθετήσει  παρά της πιέσεις της τρόικα.
4.            Στο θέμα των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία και την επανένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στη συνέχεια δόθηκε συνέντευξη στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολούθησαν ομιλίες σε πολιτική συγκέντρωση από τα μέλη του κλιμακίου.

Από τους ομιλητές τονίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σχεδίου για την ανάπτυξη με εξωστρεφή κατεύθυνση. Χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει η δυνατότητα αλληλεγγύης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Καθοριστικό στοιχείο θα είναι και η μείωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που ψήφισε  η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη υποσχέθηκε χωρίς σχέδιο να επιστρέψει στο μέλλον όσα με δική του απόφαση κατήργησε το 2015. Οι εξαγγελίες του για παροχές το 2021-22 είναι έωλες γιατί θα νομοθετήσει παροχές για περίοδο που δε θα είναι πρωθυπουργός. Χαρακτηρίζει δε ως κοινωνική πολιτική την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για επιστροφή χρημάτων σε ένστολους και πανεπιστημιακούς.

Κατηγόρησαν τη στάση της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα, στην επίσκεψη του Ερτογάν στην Αθήνα, στο θέμα του Μακεδονικού και στάθηκαν στις αποκαλύψεις της πρώην πρέσβειρας των Η.Π.Α. για τους στόχους των Σκοπίων από το 2008 και ότι το αποτέλεσμα της συμφωνίας των Πρεσπών καλύπτει αυτούς τους στόχους πλήρως.  

Τέλος τόνισαν την αυτονομία του Κινήματος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ και ότι στις εκλογές θα πάει με σχέδιο για το αύριο της χώρας με στόχο να αναδειχθεί σε σημαντικό παράγοντα της αντιπολίτευσης.

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:
Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου, στο Εργατικό Κέντρο ΠΕ Πέλλα (πρώην Γιαννιτσών) σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Γιαννιτσά:
«Bρισκόμαστε στην Πέλλα και στα Γιαννιτσά, ανώτατο κλιμάκιο του ΚΙΝ.ΑΛ., μία μέρα και λίγες ώρες από τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού και από τη σημερινή συνέντευξη τύπου.
Τον έχω χαρακτηρίσει επανειλημμένα  ως ένα πολιτικό με δύο πρόσωπα του Ιανού,  που και τα δύο είναι κακά. Ένας ψεύτης, δημαγωγός και λαΪκιστής, ένας συκοφάντης και διχαστικός υβριστής. Σήμερα και χθες έκανε όμως πολιτική ομιλία για την οικονομία. Αγνόησε την λειτουργία της οικονομίας και περιορίστηκε σε παροχές. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι παροχές που ανακοίνωσε είναι αυτά που παρέλαβε το 2014 και τα κατήργησε. Ένα προς ένα. Ειδικά στέκομαι στον εμπαιγμό προς τους ελεύθερους επαγγελματίες που τους υπόσχεται  μέρος αυτών που κατήργησε και μέρος αυτών που είχαν το 2014 και παρουσιάζει ως παροχές την εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων και αναφέρομαι στους ενστόλους. 
Ό,τι είπε με λογική παροχών μέχρι το 2022, δηλαδή σε 4 χρόνια, είναι η επιστροφή στο οικονομικό καθεστώς, για όσους έχουν πληγεί, στο 2014. Είναι παροχολογία για πράγματα που υπήρχαν και τα κατήργησε ο ίδιος.
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική πολιτική ιστορία. Με τη λογική των εκλογών που επέρχονται, υπόσχεται ότι σε 4 χρόνια, που δεν θα είναι αυτός πρωθυπουργός,  οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ένστολοι, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οπουδήποτε, οι έλληνες πολίτες γενικότερα, να έχουν αυτά που είχαν το 2014.
Αυτό είναι τραγικό και  πρέπει να το καταλάβουν οι έλληνες πολίτες. Όταν θα έρθει η ώρα πρέπει να τον μαυρίσουν. Δεν αρκεί μια στρατηγική ήττα, πρέπει να υπάρχει και μια ταπεινωτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.»



  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)