Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

O Γιάννης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αριδαίας και τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Πέλλας

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας για την προώθηση του αιτήματος για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αριδαίας κατ’ εξαίρεση ( μόλις χθες αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας η υποβολή αιτήματος)


Συζήτησε ακόμη και για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ στην Πέλλα ( 1 στην Έδεσσα, 2 στην Αριδαία και 1 στην Κρύα Βρύση).

Ο βουλευτής ανέφερε στον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς του Υπ. Παιδείας Παυσανία Παπαγεωργίου την δέσμευση του τ. Υφυπουργού Δημήτρη Μπαξεβανάκη για την ίδρυση του παραρτήματος κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Πέλλα.

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει κατ’ εξαίρεση ( λόγω της καθυστερημένης αίτησης που χθες μόλις αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας και κατατέθηκε σήμερα) την ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας ( ΣΔΕ) της Αριδαίας ως παράρτημα του ΣΔΕ Γιαννιτσών.

Για την λειτουργία του σχολείου υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό, απαιτείται η ίδρυση του και η εξασφάλιση πιστώσεων για την λειτουργία του.

Όσον αφορά την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων των ΕΠΑΛ ( το τμήμα Ψυκτικών στην Έδεσσα με 3 άτομα, τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Τεχνικού οχημάτων με 4 άτομα και το τμήμα Πληροφορικής στην Κρύα Βρύση με 3 άτομα) δεσμεύτηκε να τα εξετάσει μαζί με την αρμόδια υφυπουργό Μερόπω Τζούφη που παρέλαβε χθες το χαρτοφυλάκιο των ΕΠΑΛ από τον Υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Ο βουλευτής θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις και στα δύο θέματα και θα ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους και γενικά τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)