Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ψάχνουν υποψήφιους στο ΚΙΝΑΛ

Το κυνήγι... όχι του θησαυρού, αλλά των υποψηφίων, συνεχίζουν στο Κίνημα Αλλαγής, εστιάζοντας στις πέντε από τις...

δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, στις οποίες δεν έχει βρεθεί ακόμη επικεφαλής, ενώ εξελίξεις αναμένονται και για κεντρικούς μητροπολιτικούς δήμους.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα έχει αυτόνομη παρουσία σε περιφέρειες και πολύ μεγάλους δήμους, με στήριξη και των δικών του στελεχών.

Παράλληλα, ενδεικτική της αρνητικής προσέγγισης της ηγεσίας στο ζήτημα των προοδευτικών συγκλίσεων (και) σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, είναι η αναφορά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με βάση την ίδια απόφαση, επιχειρεί να «θολώσει τα νερά», να αποφύγει να μετρήσει τις δυνάμεις του σε περιφέρειες και δήμους, προσπαθώντας, έτσι, «να κρυφτεί πίσω από τα στελέχη μας και αυτό είναι ομολογία αδυναμίας».

Οι βέβαιες υποψηφιότητες στις οποίες το Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξουν από κοινού τα ίδια πρόσωπα, που προέρχονται είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, είναι η Περιφέρεια Κρήτης με επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Απόστολο Κατσιφάρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαρίσει επισήμως αν θα κατέβει τελικά για μια τρίτη θητεία, και ενδεχομένως η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Νίκο Τσιλιμίγκα.

Από εκεί και πέρα, το Κίνημα Αλλαγής έχει ολοκληρώσει τις εσωτερικές του διαδικασίες και θα στηρίξει την πρώην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή στη Στερεά Ελλάδα, η οποία μεταξύ των αντιπάλων της θα έχει τον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην δήμαρχο Χαλκιδέων Δημήτρη Αναγνωστάκη, που θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία, τον Δημήτρη Δημητρίου στην Ηπειρο, τον Χρήστο Παπαγεωργίου στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ στην Αττική την πρόθεσή του να είναι εκ νέου υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Δεν λείπουν, πάντως, οι τριγμοί και οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις για την επιλογή των προσώπων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση της Κεντρικής Μακεδονίας όπου μαίνονται οι αντιδράσεις και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ. Παπαγεωργίου εισέπραξε την άρνηση του πρώην βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Δριβελέγκα, στον οποίο πρότεινε να τεθεί υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού με το ψηφοδέλτιό του, ενώ ο τρόπος με τον οποίο ελήφθησαν οι αποφάσεις προκάλεσε πολλές δυσαρέσκειες.

Σε εκκρεμότητα λόγω δυστοκίας στην εξεύρεση των προσώπων που θα ηγηθούν παραμένουν οι Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιονίου, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου, όπου είχε ακουστεί το όνομα του γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος αναθεώρησε και ίσως κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στη Β’ Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, ο Γιώργος Καμίνης δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει οι υποψηφιότητες του Παύλου Γερουλάνου και του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, ο οποίος προτείνεται από τη ΔΗΜΑΡ.

Σκοπός της ηγεσίας και της αρμόδιας Επιτροπής Αυτοδιοίκησης είναι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεγαλύτερο μέρος των συνδυασμών για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής σε όλη τη χώρα...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)