Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Ημερίδα του Ε.Κ. Έδεσσας


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22/10/2018 εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. (Παράρτημα Κ. Μακεδονίας)
και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας, με θέμα «Οι βασικές αλλαγές νόμων στο πεδίο του ασφαλιστικού και του εργατικού δικαίου». Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.
Εξειδικευμένοι νομικοί συνεργάτες του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. ενημέρωσαν τόσο για τη διαμόρφωση του νέου τοπίου στις εργασιακές σχέσεις, όσο και για τις εξελίξεις στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Με την ολοκλήρωση των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις στους παρευρισκόμενους, κυρίως σε θέματα που αφορούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, καθώς και σε ζητήματα εργατικού δικαίου.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, στελέχη του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. υποδέχτηκαν και κατέγραψαν περισσότερα από 30 ερωτήματα και προβληματισμούς εργαζομένων και ανέργων, σχετικά με το ασφαλιστικό (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος) ή εργασιακό ζήτημα που τους απασχολεί. Ομάδα νομικών συνεργατών του ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. θα επεξεργαστεί και θα παράσχει γραπτώς, τις αμέσως επόμενες ημέρες, απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.
 Οι υπηρεσίες νομικής πληροφόρησης σε διαπροσωπικό επίπεδο παρέχονται δωρεάν και θα συνεχιστούν και στο μέλλον, ως μέρος μιας από κοινού με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας & Αλμωπίας προσπάθειας για συστηματική και στοχευμένη ενημέρωση εργαζομένων και ανέργων, που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα ασφαλιστικά, εργασιακά και απασχόλησης.
Οι εργαζόμενοι που επιθυμούν να θέσουν ερωτήματα ασφαλιστικής / εργατικής νομοθεσίας και απασχόλησης, μπορούν να απευθύνονται στο ΙΝ.Ε./Γ.Σ.Ε.Ε. Κ. Μακεδονίας, τηλ 23310 75673 ή fax 23310 24424 ή στο e-mail centralmacedonia@reg.inegsee.gr (Αρμόδια πρόσωπα: Δημητριάδου Θωμαή, Φουτσιτζόγλου Κορνηλία, Μπαρμπαρούση Στέλλα).


Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)