Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής – Κλειστοί οι δρόμοι, χωριά χωρίς ρεύμα (εικόνες – video)

  • Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα
  • Στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα
  • Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την κατάσβεση
  • Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS
Ανεξέλεγκτα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Αρμενιστή στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 05:40, έχει μεγάλο μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο της φωτιάς απλώνεται σε ακτίνα ενός με ενάμισι χιλιόμετρο.
Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρού μέχρι και τη διασταύρωση της Συκιάς. Στον οικισμό της Σάρτης υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλης Τσολάκης, «έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 οι εστίες είναι αρκετές και διάσπαρτες. Η μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη είναι αυτή σε πευκοδάσος της Σιθωνίας, πάνω από τη Σάρτη, η οποία σύμφωνα με τον πυροσβέστη εξαπλώνεται.
Τέσσερα αεροσκάφη συνδράμουν στην κατάσβεση, ενώ επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή σπεύδουν ενισχύσεις, προκειμένου να αναπτυχθεί δύναμη 60 πυροσβεστών.
Σε ετοιμότητα ο δήμος Σιθωνίας
Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο FM ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη, Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» ανέφερε.
Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας εκτίμησε ότι χωρίς ρεύμα σύντομα ενδέχεται να διακοπεί και το νερό και σημείωσε: «εκκενώσεις μέχρι τώρα δεν έχουμε κάνει αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν» .




Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλη πυρκαγιά τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς. Η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς ήταν μεγάλη. Επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα.


Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)