Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.


Τα σχολεία μας, η νεολαία μας κι όλο το έθνος μας γενικότερα μνημονεύουμε και τιμάμε την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου στις 17  Νοεμβρίου 1973 κατά του δικτατορικού καθεστώτος.

Οι ηρωικοί πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου άνοιξαν το δρόμο για την πτώση της απολυταρχίας και του φασισμού. Ο δυναμικός ξεσηκωμός τους, με ειρηνικά μέσα, ήταν η αρχή για την πτώση της εφτάχρονης ανελευθερίας και της καταπάτησης των δημοκρατικών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Κάποιοι θυσιάστηκαν στο βωμό του αγώνα. Αρκετοί συνέχισαν την αγωνιστική τους πορεία παραμένοντας εκουσίως άγνωστοι, αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας και χωρίς να επιζητήσουν ή να εξαργυρώσουν τους αγώνες τους με κάθε είδους ανταλλάγματα.
Παρέμειναν αγνοί αγωνιστές, πιστοί στο πατριωτικό καθήκον για Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ελευθερία κι Εθνική Ανεξαρτησία.
Η Δημοκρατία  πηγάζει και στηρίζεται στο λαό, στη βούληση και στην ετυμηγορία του και γι΄αυτό οφείλει και πρέπει ν΄αγκαλιάζει όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες με ανθρωπιά, ισότητα και δικαιοσύνη, χωρίς διαχωρισμούς κι αποκλεισμούς, ακόμη κι αυτούς που διαφωνούν μαζί της. Κι εδώ, φυσικά, βρίσκεται το μεγαλείο της. Και βεβαίως, έχει τη δύναμη στηριγμένη στο λαό να προστατευθεί από κάθε είδους εσωτερικές κι εξωτερικές επιβουλές επικαλούμενη κι εφαρμόζοντας  το Σύνταγμα και τους νόμους.
Καθήκον όλων μας, με πρώτη κι οδηγό τη νεολαία μας, είναι  η συσπείρωση, η ομοψυχία, η αλληλεγγύη, η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των διαχρονικών πατριωτικών ιδεωδών και υποχρεώσεων «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»

Ευχαριστήριο Δήμου Σκύδρας.

Ο Δήμος Σκύδρας ευχαριστεί από καρδιάς την Ομάδα Επίλεκτων Ποδοσφαιριστών Σκύδρας και τον Π.Α.Σ. Σκύδρας διότι στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης αθλητικής εκδήλωσης   συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό με τ΄οποίο αγοράστηκαν αθλητικά είδη που διανεμήθηκαν στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.
Ο Δήμος μας παραμένει στη διάθεσή σας αλλά και στη διάθεση όλων των συλλόγων και φορέων ως αρωγός και συμπαραστάτης πρωτοβουλιών και  δράσεων που  προάγουν τη συνοχή και την ευημερία όλων των συμπολιτών μας. 
                                                                
                                                                              Η Δήμαρχος Σκύδρας
                                                                               Κατερίνα Ιγνατιάδου                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21