Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Αρνείται να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ρευματοδότησης ραδιοφωνικών ο Δήμος Αλμωπίας



 
Αγνοώντας κατά  παράβαση  όλων των νόμων , ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας , κ.Συμεών Σωτηριάδης  (με απαίτηση άραγε του Δημάρχου)
αρνείται πεισματικά να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο το καθεστώς ρευματοδότησης των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών  σταθμών  στην Κάτω Κορυφή.  Υπάρχουν τουλάχιστον Πέντε αιτήσεις  από ραδιοφωνικό σταθμό  για το θέμα , αλλά αρνούνται πεισματικά  να το φέρουν στο δημοτικό  συμβούλιο  με διάφορα προσχήματα.
Η τακτική του δημάρχου είναι γνωστή , αλλά η στάση του προέδρου δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Για ποιον λόγο παραβαίνει τα καθήκοντά του ; Πέρα από το ηθικό μέρος και την δεοντολογία παραβαίνει και τους νόμους.
  Κάθε απάντηση δεκτή .


Έτσι δεν περιλαμβάνεται ξανά στην συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου την Τεταρτη 28 Νοεμβρίου          στις 1800


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
                               Ενημέρωση του Σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο από τον Δήμαρχο

1ο           13η Γενική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικ.έτους 2018 – Τροποποίηση   Τεχνικού Προγράμματος

2ο           Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αλμωπίας, έτους 2019 (Απόφαση 2/2018 Εκτελεστικής Επιτροπής Δήμου Αλμωπίας)

3ο           Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 και η εγγραφή του τίτλου “Αισθητική Αναβάθμιση της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου του Δήμου Αλμωπίας” στο ΤΠ 2018 και στον προϋπολογισμό 2018 του Δήμου Αλμωπίας

4ο           Διαγραφές ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους

5ο           Καθορισμός κωδικού του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018 δεκτικού Έκδοσης Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής.

6ο           Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν.4412/2016

7ο           Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσού 46.267,63€ για την εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής και εγγραφή των ΚΑ στον προϋπολογισμό εσόδων – εξόδων έτους 2018 του Δήμου Αλμωπίας.

8ο           Έγκριση Δημοπράτησης του έργου “Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Οικισμού Αριδαίας” σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 “Δημόσιες συμβάσεις έργων με αξιολόγηση μελέτης” του Νόμου 4412/2016 (ΦΕΚ 147 Α΄/08-08-2016) 

9ο           Αποδοχή χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” για το έτος 2018 και η εγγραφή του τίτλου  “Αναβάθμιση Πεζοδρομίων στην Πόλη της Αριδαίας” στο ΤΠ 2018 και στον προϋπολογισμό του Δήμου Αλμωπίας

10ο         Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: “Συντήρηση Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου”

11ο         Έγκριση ΑΠΕ του έργου : “Συντήρηση – Επισκευή δικτύου ομβρίων υδάτων Δ.Ε.Αριδαίας”.

12ο         Έγκριση ΑΠΕ του έργου : “Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Αλμωπίας”


13ο         Έγκριση 2ου (Τακτοποιητικού) Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου “Κατασκευή και λειτουργία της Επέκτασης Χ.Υ.Τ.Α. 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν.Πέλλας (Χ.Υ.Τ.Α. ΑΛΜΩΠΙΑΣ) και εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος βιολογικού”

14ο         Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου δημοπράτησης του έργου: ”Αντικατάσταση καλλωπιστικού φωτισμού στην οδό Κύπρου Δήμου Αλμωπίας”

15ο         Έγκριση μελέτης και καθορισμός του τρόπου δημοπράτησης του έργου :”Συντήρηση δικτύου ομβρίων υδάτων Δήμου Αλμωπίας”

16ο         Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου με τίτλο “Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αριδαίας”

17ο         Έγκριση της με αριθ. 5/2018 Απόφασης Ε.Π.Ζ. Δήμου Αλμωπίας

18ο         Παραχώρηση αίθουσας  Δημαρχείου Εξαπλατάνου στο “Μελισσοκομικό Σύλλογο Αλμωπίας”

19ο         Έγκριση εξάμηνης πρακτικής άσκησης ενός σπουδαστή Τ.Ε.Ι., στο Δήμο Αλμωπίας

20ο         Αντικατάσταση μέλους στο Δ.Σ. της  Δ/θμιας Σ.Ε. Δήμου Αλμωπίας

21ο         Μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας

22ο         Μεταβολές σχολικών μονάδων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλμωπίας

23ο         Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων της Δημοτικής Κοινωφελούς    Επιχείρησης Αλμωπίας, οικ. έτους 2019


24ο         Κατάρτιση και Ψήφιση του Ετήσιου Σχέδιου Δράσης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας, οικ. έτους 2019.

25ο         Έγκριση πίνακα Στοχοθεσίας  Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας έτους 2019
26ο         Μερική ανάκληση της με αριθ. 232/2018 Απόφασης Δ.Σ.Αλμωπίας

27ο         Τροποποίηση της αριθ. 246/2014 Απόφασης Δ.Σ.  σχετικά με την ετήσια τακτική επιχορήγηση του ΚΕΚΠ-Α Δήμου Αλμωπίας.

28ο         Παράλληλη άσκηση με την Ελληνική Αστυνομία από το Δήμο Αλμωπίας, της αρμοδιότητας του ελέγχου της τήρησης των διατάξεων που αφορούν την εφαρμογή κανονιστικών αποφάσεων  (κανονισμός καθαριότητας σε σχέση με τις λαϊκές αγορές)

29ο         Κατάργηση επαγγελματικών αδειών πωλητών υπαίθριου εμπορίου

30ο         Λήψη απόφασης σχετικά με τη θεώρηση ή μη των επαγγελματικών αδειών πωλητών υπαίθριου εμπορίου

31ο         Λήψη απόφασης σχετικά με την έκδοση ή μη άδειας παραγωγών πωλητών υπαίθριου εμπορίου

32ο         Μερική ανάκληση της αριθ. 233/2018 Α.Δ.Σ. σχετικά με την έκδοση  άδειας πωλητή πλανόδιου εμπορίου

33ο         Μετατροπή παραγωγικής άδειας πωλητή πλανόδιου εμπορίου

34ο         Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου στην Αθήνα

35ο         Συμμετοχή συμβούλων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα (3-5/12/2018)
                               


4 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΩΦΕΥΕΙ, ΑΣ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΣΟΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΙΟΣΤΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΕΠΙΣΗΣ ΕΣΥ ΟΛΟ ΕΠΙΚΑΛΗΣΕ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΑ. ΤΙΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΗΜΟΣΕΙΕΥΕΙΣ. ΑΡΑ...ΟΥΤΕ Ι ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙΣ. ΑΠΛΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή έτσι πρέπει να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο; Όσοι είναι κολλητοί να εξυπηρετούνται; Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Θέλουν να το κάνουν έτσι για να φαίνεται ότι κάνουν και χάρη από πάνω . Μπορούσαμε στα μουλωχτά ενδεχομένως να τα τακτοποιήσουμε όλα. Βλέπεις όμως ότι ζητάμε να συζητηθεί ανοικτά και δημόσια , όπως ζητάμε για όλα τα ζητήματα. Τι είμαστε εμείς; Πολίτες ανωτέρας κατηγορίας; Ζητάμε το αυτονόητο. Το δικαίωμα που έχει ο κάθε πολίτης. Ανοικτά. Με διαφάνεια και ντοκουμέντα. Ασφαλώς και η αντιπολίτευση έπρεπε να το είχε φέρει θέμα . Το επιχείρησε ο Δ. Ασβεστόπουλος , αλλά ο απερχόμενος και για κακή τύχη του τόπου δήμαρχος αρνήθηκε, με διάφορα γελοία προσχήματα. Είναι λυπηρό που τον ακολουθεί στην κατάντια του και ο Σίμο Σωτηριάδης και να ξευτελίζει την δημοκρατική πορεία τόσων χρόνων. Πολύ λυπάμαι ,αλλά δίνουν την εντύπωση ότι ήταν αγωνιστές και δημοκράτες του γλυκού νερού.
      Εξαργύρωσαν με τα διάφορα πόστα τους δήθεν αγώνες τους . Κρίμα Σίμο.


      Πέτρος Σαμάνδης

      Διαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΕΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΣΚΙ ΣΕΧΙΡ,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ax βρε Πετρο. Οι καλαμποκαδες δυστυχως ειναι παρα πολλοι και εσυ στην ηλικια σου και με την εμπειρια σου θα επρεπε να ξερεις οτι με τους πολλους δεν πας κοντρα .
    Με πολυ συμπαθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)