Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Δολιοφθορά από άγνωστους στα σύνορα με τα Σκόπια

Synora-doliofthora



Άγνωστοι ξερίζωσαν με σκαπτικά μηχανήματα 105 τσιμεντένιες πυραμίδες, οι οποίες οριοθετούσαν τη γραμμή των συνόρων που χωρίζουν τις δύο χώρες

Ένα περίεργο περιστατικό δολιοφθοράς στην συνοριακή γραμμή που χωρίζει την Ελλάδα από την π.Γ.Δ.Μ., το οποίο φέρεται ότι συνέβη από τα ξημερώματα της Παρασκευής ως αυτά του Σαββάτου, ερευνούν παράλληλα η Ασφάλεια της Φλώρινας και οι στρατιωτικές αρχές.

Στο διάστημα αυτό, άγνωστοι ξεθεμελίωσαν με την βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων 105 τριγωνομετρικές τσιμεντένιες πυραμίδες που οριοθετούν την οριογραμμή, σε μια έκταση που εκτείνεται από τα βόρεια του χωριού Μεσόκαμπος ως τα ανατολικά της κοινότητας Αχλάδα του Δήμου Φλώρινας.

Οι συγκεκριμένες πυραμίδες είναι χρεωμένες στην π.Γ.Δ.Μ., καθώς βρίσκονται μακριά από τα ελληνικά φυλάκια, ωστόσο η περίεργη δολιοφθορά προκαλεί ανησυχίες και οι αρχές των δυο χωρών βρίσκονται σε επικοινωνία, στο πλαίσιο της έρευνας για να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να εξακριβωθεί το κίνητρό τους.

Αστυνομικοί έλεγαν στο protothema.gr πως οι κάτοικοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να γκρεμίσουν τα συνοριακά σημάδια, που είχαν τοποθετηθεί μετά το τέλος του Α’ παγκοσμίου πολέμου, ούτε είχαν δείξει ποτέ τέτοια διάθεση. Άλλωστε κάτοικοι ήταν αυτοί που είδαν τις τρύπες από τις πυραμίδες που αφαιρέθηκαν και ειδοποίησαν τις αρχές. Οι έρευνες στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση, όμως αναμένεται να εξεταστούν και πρόσωπα που σχετίζονται με φιλοσκοπιανές οργανώσεις.

Οι μεγάλες πυραμίδες χαρακτηρίζονται κύριες και είναι χαρακτηριστικό πως από τη μία πλευρά τους γράφουν τα αρχικά της χώρας μας και από την άλλη τα αρχικά της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας. Τα κυλινδρικά κολωνάκια δεν γράφουν κάτι και είναι τοποθετημένα μεταξύ των δύο κύριων πυραμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)