Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε κτηνοτρόφους της Πέλλας


 για την ενίσχυση de minimis στο γάλα, την αναβάθμιση των ελέγχων για τις Ελληνοποιήσεις και άκουσε τα προβλήματα τους

Στην συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος της πρώτης οργάνωσης 30 παραγωγών κτηνοτρόφων της Πέλλας «Μακεδόνων αμνός» Γιάννης Ντίσιος.
Συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη οργάνωσης των κτηνοτρόφων σε οργανώσεις και η ενίσχυση της πρώτης οργάνωσης κτηνοτρόφων με την εγγραφή νέων μελών.
Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Υπουργός Στ. Αραχωβίτης και η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου για την στήριξη της κτηνοτροφίας ανέλυσε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης σε κτηνοτρόφους στο Γαρέφι.
Στην συνάντηση πέραν του Γιάννη Ντίσιου συμμετείχε και ο Βασίλης Γενίτσαρης από την Χρυσή και κτηνοτρόφοι από διάφορα χωριά της Αλμωπίας
( Ξιφιανή, Θεοδωράκι, Γαρέφι).
Τα μέτρα αφορούν :
Στην πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στις εκμεταλλεύσεις ορεινής, μειονεκτικής και νησιωτικής ποιμενικής κτηνοτροφίας ( προβατοτρόφοι)
Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων όσον αφορά το γάλα.
Την ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος
Τον υπό επεξεργασία Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται που  θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.
Ακόμη ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι αποφασίστηκε από τον Υπουργό η διεύρυνση των κριτηρίων των περιοχών που θα δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση για να ενταχθούν οι δυνατόν περισσότερες περιοχές. Πρακτικά όλες σχεδόν οι περιοχές στην Πέλλα που ήταν ενταγμένες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν εξισωτικές αποζημιώσεις.
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών όπως και οι παρευρισκόμενοι κτηνοτρόφοι εξέθεσαν στον βουλευτή τα προβλήματα της κτηνοτροφίας της Πέλλας και αποφασίστηκαν κοινές ενέργειες για την προώθηση λύσης τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)