Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

νάρτηση Καταστάσεων Πληρωμής


Α για την Δράση 3.1 Δ
του Μέτρου 2.1.4. «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013,  για το έτος εφαρμογής 2017 (5ο έτος).
ιατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων, Μέτρο 10 του ΠΑΑ 2014-2020, ανειλημμένες υποχρεώσεις

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Πέμπτη  20/12/2018 αναρτήθηκε στον χώρο ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας (2ος όροφος , Διοικητήριο, 'Εδεσσα) και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Αριδαίας (Αγροτικό Κτηνιατρείο, 1Ο χλμ. Αριδαίας – Τσακώνων)  Κατάσταση Πληρωμής των δικαιούχων της Δράσης 3.1 Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων για το έτος εφαρμογής 2017 (5ο έτος), προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι.
Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν 13 δικαιούχους .
Επισημαίνεται ότι η υποβολή ενστάσεων πραγματοποιείται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης, σύμφωνα με το αριθμ. 114358/14-11-2017 Εγχειρίδιο  διαδικασίας ελέγχου-έγκρισης πληρωμής του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δικαιούχοι και ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται   στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Αριδαίας (Αγροτικό Κτηνιατρείο, 1Ο χλμ. Αριδαίας – Τσακώνων, τηλ. 2384021330).


Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ
Xylella fastidiosa



Η Xylella fastidiosa είναι ένα φυτοπαθογόνο βακτήριο και μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες υψηλής οικονομικής αξίας όπως: ελιές, εσπεριδοειδή, πυρηνόκαρπα, λοιπά οπορωφόρα δένδρα, καλλωπιστικά.
Συμπτώματα
Η Xylella fastidiosa αναπτύσσεται στα ξυλώδη αγγεία των φυτών-ξενιστών προκαλώντας την απόφραξη τους και παρεμποδίζοντας την ροή των χυμών (νερό & θρεπτικά στοιχεία) του φυτού. Τα αρχικά συμπτώματα του υδατικού στρες εκδηλώνονται ως ¨χλώρωση¨, καψάλισμα των φύλλων, νέκρωση των κορυφών και των κλαδιών και τελικώς επέρχεται ο θάνατος του φυτού. Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι πιο έντονα σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και ξηρασίας.
Φυτά Ξενιστές
Το βακτήριο προσβάλλει και προκαλεί σημαντικές ζημιές σε μεγάλο εύρος φυτικών ειδών όπως ελιά, αμπέλι, αμυγδαλιά, ροδακινιά, βερικοκιά, δαμασκηνιά, εσπεριδοειδή, μηδική κ.α. Επίσης, προσβάλει αρκετά καλλωπιστικά και φαρμακευτικά φυτά όπως δενδρολίβανο, λεβάντα, πικροδάφνη, πολύγαλα κ.α.
Τρόποι μετάδοσης
Ο κύριος τρόπος μετάδοσης του επιβλαβή οργανισμού σε μεγάλες αποστάσεις και σε αμόλυντες περιοχές είναι η μεταφορά μολυσμένου φυτικού υλικού μέσω του εμπορίου. Το βακτήριο μεταδίδεται από το ένα φυτό στο άλλο μέσω μυζητικών εντόμων φορέων.
Φυτοϋγειονομική Επικινδυνότητα
Στην Ευρώπη, οι χώρες που λόγω των κλιματικών συνθηκών, διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εξάπλωσης του βακτηρίου είναι κυρίως η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ιταλία και η Ελλάδα.
Αντιμετώπιση-Πρόληψη
 Η αντιμετώπιση της ασθένειας βασίζεται στην Πρόληψη ώστε να παρεμποδιστεί η είσοδος και η διασπορά του φυτοπαθογόνου βακτηρίου στη Χώρα μας.
 Χρησιμοποιήστε ελεγμένο, υγιές και πιστοποιημένο φυτικό / φυτωριακό υλικό, συνοδευόμενο από Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο.
Ευπαθή Φυτά Τρίτων χωρών που προορίζονται για φύτευση πρέπει κατά την εισαγωγή τους να συνοδεύονται από Πιστοποιητικό Φυτοϋγείας με ειδικές Πρόσθετες Δηλώσεις.
Επικοινωνήσε ΑΜΕΣΑ με τις Αρμόδιες Φυτοϋγειονομικές Υπηρεσίες, σε περίπτωση ύποπτων συμπτωμάτων(ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας 2381089324 Σκύδρα/2381351364 Έδεσσα/2381352309 Γιαννιτσά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)