Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Ποινές «φωτιά» για τους αστυνομικούς στην υπόθεση Κωστόπουλου

– Απόταξη και αργία με απόλυση

  • Προτείνεται η απόταξη για τους τέσσερις εκ των οκτώ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ – Πρόκειται για το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο
  • Για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο
Την παραπομπή των οκτώ αστυνομικών στο πειθαρχικό συμβούλιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προτείνει η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news247.gr, η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε και προτείνεται η απόταξη για τους τέσσερις εκ των οκτώ ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό Κωστόπουλου. Πρόκειται για το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που οδηγεί τους τέσσερις αστυνομικούς εκτός της αστυνομίας.
Για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό.
Σημειώνεται ότι όταν μία ΕΔΕ καταλήγει σε πρόταση για ποινή, είθισται τα πειθαρχικά των υπουργείων να την υιοθετούν.
Οι κατηγορίες που τους είχε αποδώσει ο ανακριτής
Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί είχαν βρεθεί ενώπιον του ανακριτή στις 12 Δεκεμβρίου, αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο.
Στους τέσσερις αστυνομικούς είχε αποδοθεί ότι συνέβαλαν με κλωτσιές και χτυπήματα στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.
Επίσης, ο ανακριτής είχε αποδώσει στους τέσσερις αστυνομικούς ότι έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριούμε πάτημα στο πόδι τουπροκαλώντας του σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει»
«Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω», αναφερόταν στο κατηγορητήριο.
(Με πληροφορίες από news247.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)