Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται 16.740 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα στο 2019 – 8.500 μόνιμοι στην καθαριότητα

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε συνολικά 16.740 προσλήψεις στο Δημόσιο και παράλληλα 8.500 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας
 
Για την κυβέρνηση ανέφερε πως δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τις ψηφοφορίες
 
«Υπάρχει ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου και αυτό είναι δεδομένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό», σχολίασε χαρακτηριστικά


Συνολικά 16.740 προσλήψεις στο Δημόσιο και παράλληλα 8.500 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων εντός του 2019 ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. 
Παράλληλα στη συνέντευξή της στον Νews24/7 ανέφερε πως «η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται τις ψηφοφορίες, άλλωστε αποδείχτηκε χθες ότι υπάρχει μια συμπαγής πλειοψηφία γύρω από τη νομοθετική εργασία και γι’ αυτό συνεχίζουμε το νομοθετικό μας έργο».
Αναλυτικά τα όσα είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου:
«Για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ: «Κάναμε πολύ δημιουργική συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή, δεχθήκαμε αιτήματα από την αντιπολίτευση, και γι αυτό στα άρθρα είχαμε ευρύτερες πλειοψηφίες. Ενώ είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πυροδοτήθηκε κλίμα έντασης και ξαφνικά είχαμε μια έξαρση από τον κ. Βορίδη που είπε ότι στόχος μας είναι αυτή η κυβέρνηση να μην μπορεί να νομοθετεί. Αυτή δεν είναι στάση δημοκρατική και κοινοβουλευτική. Παίχτηκαν αντικοινοβουλευτικά παιχνίδια αυτές τις μέρες στη Βουλή. Υπάρχει Σύνταγμα και Κανονισμός της Βουλής και η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης πολύ πρόσφατα. Εχουμε μια νέα πραγματικότητα με μεγάλο αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών. Από εδώ και πέρα θα πηγαίνουμε σε ονομαστικές ψηφοφορίες εφόσον γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την αντιπολίτευση. Τη φασαρία την έκανε η ΝΔ. Οι ΑΝΕΛ και ο κ. Φωκάς ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο. Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου κρίνονται και κατακρίνονται. Η ΝΔ πήγε από την καταστροφολογία στην συνωμοσιολογία. Αναδεικνύονται δύο πολιτικοί πόλοι, αντί να γίνεται συζήτηση γι αυτό γίνεται βαβούρα για την εκμετάλλευση εθνικών θεμάτων».
Για τις προσλήψεις: «Ισχύει ο κανόνας 1 προς 1 από τις αρχές του 2019. Είχαμε 9.040 αποχωρήσεις το 2018 και αυτός είναι ο αριθμός προσλήψεων τον οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε το 2019. Έχουμε επιπλέον του κανόνα 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή και 3.200 για τη Βοήθεια στο σπίτι. Οι 8500 προσλήψεις για την καθαριότητα δεν έχουν κόστος γιατί καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων. Η αντίληψη Μητσοτάκη για τον κανόνα 1 προς 5 μας επιστρέφει στην πιο σκληρή μνημονιακή εποχή. Αυτά είναι τα πραγματικά διλήμματα».
Για την κεντροαριστερά: «Υπάρχει ανάγκη συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου και αυτό είναι δεδομένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ αυτό. Το υπαρξιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτός ο χώρος είναι προφανές γιατί έχουν εγκλωβιστεί στο αφήγημα της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Κερδίζει έδαφος στην ΕΕ η ιδέα για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία προκειμένου να αποφευχθεί εμφύλια σύρραξη και να γίνει διάλογος ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές. Εκτιμώ τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι ένας άνθρωπος που έχει συνέπεια στην πολιτική του. Το 2008 είχε πρωτοστατήσει στη στήριξη της γραμμής του Κ. Καραμανλή στο μακεδονικό και τώρα δείχνει τη συνέπειά του στηρίζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων από το ΚΙΝΑΛ, υπάρχει στρατηγική στήριξης της ΝΔ».
Για τα αναδρομικά δημοσίων υπαλλήλων: «Είναι αλήθεια ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι υπέστησαν μισθολογικό κόστος στα χρόνια του μνημονίου. Ευχόμαστε αυτό να αλλάξει και οι πληγές να επουλωθούν αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας».

Αναρτήθηκε από: www.altsantiri.gr

1 σχόλιο:

  1. αν δωσουν την θρακη ο μισθος θα παει στα 1000 και η ανεργεια θα μειωθει αν δωσουν δε και την ηπειρο 1500 keep vosking ελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)