Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Έντονα καιρικά φαινόμενα...Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ...





Aκόμη ένα βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει με σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις, και καταιγίδες την κεντρική και νότια Ελλάδα.

Σταδιακά το...

σύστημα κινείται ανατολικά και θα συνεχίσει να προκαλεί ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες έως αύριο το πρωί.

Πιο αναλυτικά, έως το βράδυ του Σαββάτου βροχοπτώσεις αναμένονται στη νότια Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και το νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο και τις παράκτιες προς αυτά περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Τη νύχτα και έως το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια και ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τοπικά τα 8 Μποφόρ στο Ιόνιο και τα 9 στο Αιγαίο.

Στην κατάψυξη για 10 μέρες η Φλώρινα

Δέκα συνεχόμενες ημέρες με ολικό παγετό (όλο το 24ωρο η θερμοκρασία υπό του μηδενός) συμπλήρωσε σήμερα η Φλώρινα.

Ο πίνακας που ακολουθεί δίνει τις μέγιστες και ελάχιστες θερμοκρασίες του δεκαημέρου, όπως καταγράφηκαν από τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr.




Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ και προειδοποιεί ότι εκτεταμένο χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα στο νότιο Ιόνιο κινείται ανατολικά νοτιοανατολικά και αναμένεται στα νότια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 ή 8 μποφόρ. Στο Νοτιοδυτικό Κρητικό Πέλαγος, οι άνεμοι πνέουν δυτικοί - (βορειοδυτικοί) με ένταση από 7 έως και 9 μποφόρ. Επιπλέον, στο δυτικό Κρητικό Πέλαγος πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Επίσης, στο βόρειο Ιόνιο πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολική εντάσεως 7 ή 8 μποφόρ, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα επικρατούν άνεμοι εντάσεως 8 ή 9 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια θα μετατραπούν σε βοριάδες εντάσεων 8 μποφόρ.

Στη θάλασσα των Κυθήρων θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 ή 8 μποφόρ, στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, στο Ικάριο, στο νότιο Ευβοϊκό και στο Στενό του Καφηρέα θα επικρατούν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 7 ή 8 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)