Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ο εθνολαϊκισμός απειλεί την Δημοκρατία



 
     Τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Γιάννου έχει επιδοθεί σε έναν
, άνευ προηγουμένου, λεκτικό οχετό κατά μελών της παράταξης μας και του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Τσεπκεντζή. Σε πρόσφατη ανάρτηση του προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις σε περίπτωση παρουσίας μας σε εκδήλωση μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα, μας κατηγόρησε για συμμετοχή σε “ύποπτα πανηγύρια”, ενώ σε άλλο δημόσιο διάλογο, άφησε υπονοούμενα για “φιλίες με αλυτρωτιστές”.
      Σε μια εποχή όξυνσης του πολιτικού κλίματος, ο Δήμαρχος, ως φορέας πολιτικής εξουσίας, οφείλει να προασπίζει την Δημοκρατία και την κοινωνική ειρήνη. Εμείς δεν θεωρούμε ούτε  ότι όποιος δεν συμμετείχε στα συλλαλητήρια είναι προδότης, ούτε ότι όποιος συμμετείχε είναι φασίστας .Αντίθετα, ο κύριος Γιάννου, όπως έχουμε επισημάνει, δημιουργεί φαντάσματα, προκειμένου να καταγάγει τις φανταστικές του μάχες. Η ανυπαρξία σοβαρής διοίκησης δεν καμουφλάρεται με την προσπάθεια του να αναβιώσει το κλίμα και πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών.
       Όλοι έχουμε γνώση και κρίση που οδηγεί ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία. Η Κοινωνία σε Κίνηση δεν θα παρασυρθεί σε αυτόν τον ευτελισμό του δημοσίου διαλόγου. Οι πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουν το κλίμα πολιτικής ανωμαλίας που επιδιώκουν αποτυχημένοι πολιτευτές. Καλούμε όλες τις αρχές του τόπου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα.
       Θεωρούμε ότι η καλλιέργεια αυτού του κλίματος διχασμού είναι μια ορατή απειλή για τον τόπο μας. Καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Με την Δημοκρατία δεν παίζουμε, κύριε Γιάννου 
                                                                                                                 Κοινωνία σε Κίνηση Έδεσσας


2 σχόλια:

  1. Οι πρακτικές άλλων σκοτεινών εποχών που επιδιώκουν αποτυχημένοι πολιτευτές κλίμα διχασμού είναι τα ρεμάλια του φασισμού που έχουν απομείνει Κε Γιάννου . Και φέρεστε σαν αρχηγός αυτόν των φασιστών που πάντα τους τάιζε το Ελληνικό κράτος με αργύρια για την ΡΟΥΦΙΑΝΙΆ που πρόσφεραν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έμαθα οτι ο γελοιος που τον εκανε μαγκα ο Σοντρας, πήγε στο μνημειο του Αγρα και έκλαιγε, οτι τον προδοσαν. Εντω μεταξυ και υστερα απο δικη τους ομολογία, οι συγγενείς του, οι βλάχοι ήταν αυτοί που κρεμασαν τον Αγρα και τον Μιγκα και το απέδωσαν στους βουλγαρους και σε καποιον τυχαίο Ζλατάν άνευ επωνύμου, προκειμενου να αυξηθεί το μισος προς τους βουλγαρους. Ομως η αληθεια παντα βγαινει στην επιφανεια. Ο Δημητρης ο Ζδρού με τους δικους του, ήταν αυτός που τους κρεμασε, επειδή αυτοί βίασαν και σκότωσαν την γυναίκα του στην Κεδρώνα και τους εκλεψαν 700 πρόβατα. Επρόκειτο για αντεκδίκηση μεταξύ ληστών και συμμοριτών που δεν ειχε καμία εθνική ή φυλετική διαμάχη, ομως επειδή ειναι ο μοναδικός Ελληνικης καταγωγής που πεθανε στα μερη μας έπρεπε να ηρωποιηθεί, για τους γνωστους εθνικους λογους. Ομως τα ψέμματα εχουν κοντά ποδάρια και καποτε αποκαλυπτονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)