Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Πρόσκληση στο Μνημόσυνο Μακεδονομάχων Μεσημερίου




Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  2019, και ώρα 10.00π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της
Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου Έδεσσας, ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Έδεσσας, θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των επτά (7)   κατοίκων    Μεσημερίου    που    δολοφονήθηκαν   σε ενέδρα στις 2 Φεβρουαρίου 1905 από Βούλγαρους Κομιτατζήδες.
Το ιστορικό της ημέρας θα αναπτύξει ο κ. Μιχάλης Παπανούσης
Πρόεδρος  του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών και δεξίωση.
Μετά την δεξίωση, στην πλατεία, του χωριού θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα δρόμου Μεσημέρι -Φλαμουριά- Μεσημέρι στη μνήμης των θυμάτων, που πραγματοποιείται από την Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις.
     
                                 Ο Πρόεδρος                                                   Η Γραμματέας
                    ΔΗΜΤΡΙΟΣ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ                             ΜΑΡΙΑ  ΣΤΟΪΚΟΥ
                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                  
                Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου  Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας  εκφράζοντας  την ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των Μελών του ανακοινώνει ότι είναι ανεπιθύμητοι στις εκδηλώσεις του όσοι Βουλευτές ψήφισαν την «Συμφωνία των Πρεσπών» αλλά και όσοι είναι πρόθυμοι να την εφαρμόσουν με διάφορες δικαιολογίες.  
          Πάγια θέση του συλλόγου είναι ότι συμφωνίες όπως η «Συμφωνία των Πρεσπών» επιβάλλεται να κρίνονται με δημοψήφισμα πριν ή ακόμα και μετά την ψήφισή τους (αφού κρίθηκε αναγκαίο να ψηφισθούν από 150 και όχι από 180 Βουλευτές) για να διαπιστωθεί η θέληση του Ελληνικού λαού και να μην διολισθήσει η Δημοκρατία σε ολοκληρωτισμό. 
                                                                                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο

1 σχόλιο:

  1. μακεδονομαχος, δηλαδή αυτός που μάχεται τους μακεδόνες και οι μακεδονες μεσημεριωτες "μαχηκαν" εναντι των μακεδονων, δηλαδη έναντι του εαυτού τους, που ήθελαν να μην λεγονται μακεδονες αλλα ελληνες και πραγματι προεκυψαν οι ακραιφνεις γενιτσαροι, που δεν θελουν να ακουσουν ντοπιολαλιά (δημόσια), παρολο οτι ειναι στο καθημερινό τους λεξιλόγιο. Πάντως οσο και αν ψαξετε δεν θα βρειτε θεσσαλομάχους, κρητομάχους, πελοποννησιομαχους, ηπειρομαχους. Εμείς εχουμε την μοναδικοτητα, των πολέμιων (τοπικών και εισαγόμενων) για την εξαφάνιση όποιου τολμησε να ειναι τοπικιστης ή αυτονομιστής-δηλ.να εχουμε δικους μας νομους και δικη μας οικονομία (κατι που θα γινόταν με τους δημους ομως δεν εγινε ποτέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)