Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Κατάθεση ψυχής με την πρέπουσα ευαισθησία...



*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης


Επειδή δεν γεννήθηκα ούτε μεγάλωσα στην Αττική αλλά στην Μακεδονία (Νομός Πέλλας), πολλώ δε μάλλον δεν υπήρξα περαστικός επισκέπτης ή τουρίστας στην περιοχή, νομιμοποιούμαι, απευθυνόμενος στους πρόθυμους των ημερών ήτοι τους λιγόψυχους, τους πρωταγωνιστές του ενός ρόλου, να πω τα εξής. Μάλλον κάποιοι από σας πίστεψαν ότι, τους ήρωες τους βρίσκει κανείς σε κλειστές αίθουσες πίσω από δίφυλλες και δρύινες πόρτες με στρογγυλά τραπέζια κι όχι στο φως. Αν διαβείτε τον νομό μου, την Πέλλα, θα νιώσετε τις φωνές των εθνομαρτύρων, το τάγμα των εκλεκτών ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι ανδρείως στην αγιασμένη με το αίμα τους ιερή γη, της Μακεδονίας. Τους Κρήτες, τους Μανιάτες και τους γηγενείς Έλληνες με το πατριωτικό φρόνημα "όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες". Δεν κιότεψαν στιγμή μπροστά στον κίνδυνο. Αναμετρήθηκαν με την ιστορία και τη συνείδησή τους. Είπαν όχι με στεντόρεια φωνή στα σχέδια των επίδοξων κατακτητών της περιοχής και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Πέρασαν στην ιστορία του έθνους!!!!!!!



*Χρήστος Κ. Μακρίδης
Πολιτικός Επιστήμων

 - Τεχ.Γεωπόνος - Παιδαγωγός

6 σχόλια:

  1. o γεωπονος καλά τα λέει, όμως "......φωνές των εθνομαρτύρων.....που επεσαν μαχομενοι ανδρείως....." μπορεί να μας πει σε πόσους αναφέρεται, επειδή εγώ γνωρίζω καποιους μετρημενους στα δαχτυλα (2-3), ενώ τα κειμενα γραφουν για χιλιαδες απο τους εχθρους μας. Μαλιστα "οι ήρωες" γκονος γιωτας, κωττας, καραβαγγελης και αλλοι πουλουσαν στα ελληνικά προξενεία τα κεφαλια των εχθρων έναντι χρυσών λιρών και υπάρχει και ενα σχετικό τραγουδι για τον Βενιζέλο, που λέει, εκει ψηλα στα συνορα μας τρεχει ποτάμι το αίμα του εχθρού μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "..εκει ψηλα στα συνορα μας ετρεξε ποτάμι το αίμα του εχθρού.." και γιαυτο σημερα η Πέλλα ειναι ελληνικο εδαφος. Οσοι ακομα μετα απο εκατο χρονια ζοριζονται ας ερθουν να τα παρουν πισω.

      Διαγραφή
  2. Κ.Χ.Μακρίδη. Το χωριό μου, το άνω πόζαρ, το έκαψαν αυτοί οι "Κρήτες και Μανιάτες" που επαινείς και σκότωσαν 17 αθώους ποζαρίτες. Στα απομνημονεύματά τους λένε καθαρά το γιατί."Περάσαμε το 1906 και προειδοποιήσαμε τους κατοίκους να επανέλθουν στο Πατριαρχείο, αλλιώς θα τιμωρηθούν παραδειγματικά". Οι Μακεδόνες αποσχίστηκαν από το Πατριαρχείο όπως και όλοι οι Βαλκανικοί λαοί, επειδή αυτό συνεργάζονταν αισχρά με τους Τούρκους κατακτητές Αυτά τα καθάρματα επαινείς? Δεν σε προβληματίζει γιατί αυτοί οι "Μακεδονοσφάχτες" ήταν σχεδόν όλοι από την Κρήτη και την Πελοπόννησο? Μετά την εξέγερση του Ίλιντεν (1903) οι Μακεδόνες πήραν αμνηστία, αλλά αναγκάστηκαν να παραδώσουν τα όπλα τους. Αυτούς τους άοπλους Μακεδόνες καταδίωκαν και δολοφονούσαν οι ήρωές σου. Ή μάθε την πραγματική ιστορία ή βούλωσέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε ίσχυε το ή εσείς ή εμείς. Εμεις νικήσαμε εσεις χασατε.
      Απλα ειναι τα πραγματα. Το ανω λουτρακι κ ολος ο νομος μας ελληνικο εδαφος 107 συναπτα ετη. Περαστικα σας

      Διαγραφή
    2. Βουλωσε το εσυ ρε σκοπιανε που σηκωνεις και τον τονο της φωνης σου βλακα. Καλα τους καναν και τους δολοφονησαν αμα ηταν σαν κ σενα.

      Διαγραφή
  3. Κρητες Μανιάτες όλοι μισθοφόροι. Οι ντόπιοι τζάμπα πήγαν αρχηγέ. Μετρημένοι στα δάχτυλα οι οπλαρχηγοι. Οι απλοί στρατιώτες και οι οικογένειες τους χαμένοι. Εσύ τα άκουσες τα διάβασες εμάς περνάνε μέσα από το αίμα μας. Είναι το DNA μας. Οι νικητές πάντα γράφουν την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)