Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 7.000 πολίτες της Πέλλας που χτυπήθηκαν από την κρίση»




«Στη δεύτερη φάση του προγράμματος ΤΕΒΑ ακόμα 7.000



Επτά χιλιάδες άποροι πολίτες της Πέλλας έλαβαν βοήθεια και ωφελήθηκαν από τις δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Έδεσσα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνέντευξη για τα αποτελέσματα υλοποίησης των δράσεων του ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα, αλλά και για τις νέες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ο Περιδερειάρχης ανακοίνωσε αναλυτικά τα στοιχεία του προγράμματος, που συνιστά και τη μεγαλύτερη παρέμβαση αλληλεγγύης υπέρ των άπορων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τόνισε στο νομό Πέλλας, «συνολικά 6.935 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν με 309 τόνους τροφίμων και 67 τόνους Βασικής Υλικής Συνδρομής, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Κάθε οικογένεια έλαβε τρόφιμα, βρεφική τροφή και βασικά είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και είδη οικιακής καθαριότητας, ενώ παράλληλα παρείχαμε και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική οικογενειακού προϋπολογισμού.
Ο Περιφερειάρχης έδωσε έμφαση στη στενή συνεργασία των τοπικών φορέων: «στην Πέλλα, ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης, μαζί με το Δήμο Αλμωπίας, το Δήμο Πέλλας, το Δήμο Έδεσσας και το Δήμο Σκύδρας, σχεδιάσαμε με βάση αποκλειστικά και μόνο τις τοπικές ανάγκες και προτεραιότητες, με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία του νομού Πέλλας και υλοποιήσαμε αποφασιστικά αυτό το σχεδιασμό με απόλυτη επιτυχία. Και απόλυτη επιτυχία δεν σημαίνει ούτε πανηγυρισμοί, ούτε εφησυχασμός, σημαίνει ότι τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης έφτασαν γρήγορα και σωστά σε εκείνους που τα χρειάζονταν σε όλες τις περιοχές, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες».
Ανακοινώνοντας την έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ (δεύτερη φάση) στην Κεντρική Μακεδονία, που θα έχει προϋπολογισμό 24 εκ. ευρώ για όλη την Περιφέρεια.Στο νομό Πέλλας θα υποστηριχθούν 7.136 αδύναμοι συμπολίτες μας με 445 τόνους τρόφιμα και 130 τόνους βασικής υλικής συνδρομής.

1 σχόλιο:

  1. https://belomorskamacedonia.blogspot.com/2019/02/blog-post_23.html
    "Ο Κλέψας του Κλέψαντος" έγινε με το ΤΕΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)