Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΕΔΕΣΣΑ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

2019-02-22-194333-Copy


Το δικαστήριο κήρυξε άκυρη την διαδικασία δίωξης των εργαζομένων και των πολιτών από τον δήμαρχο Έδεσσας. Ως εκ τούτου παύει η δίωξη. Ωστόσο η εισαγγελία διατηρεί το δικαίωμα εφόσον θελήσει να επαναφέρει το θέμα.


Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι η δίκη δεν πήγαινε για αναβολή. Πολύς κόσμος από την πλευρά των εργαζομένων με την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τοπικές οργανώσεις να συμπαραστέκονται στην άδικη δίωξη των εργαζομένων. Ο δήμαρχος Έδεσσας μόνος με τους δικηγόρους του και με αδύναμη φωνή προσπάθησε με κάθε τρόπο να γίνει η δίκη χωρίς καμία διάθεση αρχικά να παραιτηθεί από την μήνυση που είχε κάνει στους εργαζόμενους για διατάραξη ειρήνης. Με την ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων, μεταξύ αυτώ και απλών πολιτών, στο όνομα του αγωνιστή Τάκη Αλεβίζου, ακούστηκαν φωνές από την πλευρά των εργαζομένων. Αθάνατος!
2019-02-22-194343-Copy
2019-02-22-194351-Copy
Ωστόσο με την έναρξη της διαδικασίες ο συνήγορος της υπεράσπισης έβαλε το θέμα για το πώς μπορεί να μηνύει ένας δήμαρχος τους εργαζόμενους χωρίς την απόφαση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της

επιχείρησης Καταρρακτών; Τραγελαφικό ήταν το γεγονός ότι ρωτήθηκε από την έδρα ποια ήταν η σύνθεση του ΔΣ της επιχείρησης που προέδρευε και την οποία ... αγνοούσε. Μετά από ανεπάλληλες συσκέψεις του προεδρείου και αφού ελέγχθηκε κατά λέξη το κατηγορητήριο με τα άρθρα του αστικού κώδικα και λόγω των αντιφάσεων η πρόεδρος του δικαστηρίου ακύρωσε την ποινική δίωξη δικαιώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα των εργαζομένων. Παρόλα αυτά η εισαγγελέας της έδρας άφησε την πιθανότητα επανέναρξης της διαδικασίας αυτή την φορά με πρωτοβουλία της εισαγγελίας. Ο Δήμαρχος και οι συνήγοροι του κατηφείς εγκατέλειψαν τον χώρο ενώ οι εργαζόμενοι πανηγύριζαν. Λίγο αργότερα έστειλαν δελτίο τύπου με ολιγόλογη δήλωση για το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Παρόντες με την πλευρά των εργαζομένων ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Γιάννης Σηφάκης βουλευτής, ο Νάκης Πασχαλίδης, πρωην πρόεδρος της επιχείρησης Καταρρακτών, και ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Δημητριάδης οι οποίοι ήταν παρόντες και το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου 2015 όταν συνέβησαν τα γεγονότα.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ του 2015 εκείνο οι εργαζόμενοι μαζί με ένα πλήθος 500 περίπου Εδεσσαίων διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για το διαφαινόμενο κλείσιμο της επιχείρησης, προασπίζοντας το χαρακτήρα της επιχείρησης και το δικαίωμά τους στην εργασία. Σήμερα η επιχείρηση Καταρράκτες είναι ακόμη σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, το χρέος της διοίκησης Γιάννου βαρύνει ουσιαστικά τους πολίτες της Έδεσσας, το κέντρο έχει ενοικιασθεί σε Εδεσσαίο επιχειρηματία και όσοι εργαζόμενοι δεν βγήκαν στη σύνταξη έχουν μεταφερθεί στο Δήμο καλύπτοντας ανάγκες στις υπηρεσίες του.

  2019-02-22-194402-Copy 2019-02-22-194415-Copy 2019-02-22-194430-Copy
      TAS  TV

1 σχόλιο:

  1. πρεπει καποιος να ειναι πολυ σκ@τοψυχος για να μηνύσει τους εργαζόμενους-υπαλληλους του και εν δυνάμει ψηφοφορους του. Τα ίδια έκανε και με τους δικους του δημοτικους συμβουλους που τολμησαν να εναντιωθου΄ν στην φασιστική λογική του. Η Εδεσσα ειχε για αρχοντα της 9 χρόνια ενα φιδι κολοβό που δαγκουσε τα παιδιά του, ευτυχως που ξεκουμπίζεται για να βρεί η πολη ενα κανονικό και προοδευτικό ρυθμό και δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)