Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Τρέμει από τις παρανομίες του ο Δήμαρχος Αλμωπίας τις καταγγελίες για απ ευθείας αναθέσεις




Μεγάλο πονοκέφαλο αποτελούν πλέον   για τον δήμαρχο Αλμωπίας  οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας  για
παράνομες αναθέσεις  εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ,που αποτελούν και ποινικά αδικήματα , ενδεχομένως και σε βαθμό κακουργήματος . Ήδη υπάρχει επώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Έδεσσας από τον Γιάννη Πασχαλίδη. Πέρα από το ποινικό σκέλος όμως υπάρχει το ηθικό και πολιτικό. Ο Δήμαρχος ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Γιάννη Πασχαλίδη στο δημοτικό συμβούλιο , χωρίς να δώσει ούτε ένα στοιχείο , απείλησε και με μηνύσεις εναντίον του. Φυσικά δεν τόλμησε να προχωρήσει μέχρι τώρα σε μηνύσεις.  
Ο Γιάννης Πασχαλίδης επανήλθε και με επιστολή του ζητάει από τον δήμαρχο δημόσιο διάλογο παρουσία δημοσιογράφων για να τον αντικρούσει ο Δήμαρχος. Το ηθικό θέμα που υπάρχει είναι τεράστιο.
Ο υπεράνω υποψίας χρημάτων δήμαρχος Αλμωπίας , με όπλο το οποίο πολιτεύεται, δεν τολμά να δώσει ούτε μια απάντηση. Μια απάντηση όχι μόνο στον καταγγέλλοντα Γιάννη Πασχαλίδη , αλλά στους δημότες , τα χρήματα των οποίων ή τα κονδύλια που προορίζονται για αυτούς υποτίθεται ότι πρέπει να διαχειρίζεται νόμιμα  με διαφάνεια και  σωφροσύνη.
Αντί αυτού τηρεί σιγή ιχθύος και  φέρεται  να μηχανεύεται παρασκηνιακού τύπου μεθοδεύσεις για να   καταστήσει αναξιόπιστο τον Γιάννη Πασχαλίδη.
Διότι αν ανοίξει ο κύκλος των ερευνών δεν αποκλείεται να  βρεθούν σωρεία μη νόμιμων ενεργειών Ενέργειες που έχουν βλάψει τον Δήμο και έχουν ωφελήσει  συγκεκριμένα άτομα που θα ενισχύσουν αναλόγως οικονομικά τον προεκλογικό αγώνα του συνδυασμού, όπως αφήνεται να εννοηθεί .
Κάτι που ήδη έχουν αρχίσει να φοβούνται συνεργάτες του, που πολύ πιθανόν να εμπλακούν και αυτοί σε περιπέτειες . Την  φημολογία αυτή  και  τις ενδείξεις ενισχύει η σιωπή του δημάρχου, που για ζητήματα μικρότερης σημασίας , έδινε λαλίστατες απαντήσεις
 Στο μεταξύ ο Δήμαρχος έχει να αντιμετωπίσει  μηνυτήριες  αναφορές επειδή δεν διεκδίκησε ως όφειλε  χρήματα από καταλογισμούς   κομματικών ομοϊδεατών του , αλλά κωλυσιεργούσε σκόπιμα .

2 σχόλια:

(3)