Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Κυνηγούν τον φτωχό κοσμάκη για το ρεύμα


ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ

 Φέουδο  παράκεντρων η Επιχείρηση
 Σε κυνηγητό όσων αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα τους και χρειάζονται πραγματικές ρυθμίσεις , επιδίδεται η  ΔΕΗ. Όπου δεν πίπτει λόγος από τις τηλεφωνικές απειλές , κόβουν το ρεύμα των καταναλωτών . Κανείς μέχρι σήμερα επίσημα δεν έχει έχει διαβεβαιώσει από την επιχείρηση αν αυτό είναι νόμιμο. Δηλαδή η ΔΕΗ λειτουργεί σαν μια κοινή συμμορία που όταν δεν έχεις να πληρώσεις σου κόβει το ρεύμα . Αγαθό που υποτίθεται ότι είναι πρώτης ανάγκης και βασικό για την διαβίωση  ή την επαγγελματική δραστηριότητα. Η ΔΕΗ διακαιούται να εισπράξει τις οφειλές της  όπως προβλέπει ο νόμος και με τις αντίστοιχες διαδικασίες. Όχι όμως καταχρηστικά και από θέση ισχύος , κόβοντας τις παροχές.

Η κατάσταση ξεφεύγει καθημερινά πλέον , αφού διακοπές γίνονται μετά τις ώρες εργασίας  για να μην μπορούν  όσοι έχουν κάποια δυνατότητα ρύθμισης να το κάνουν και να μείνουν γι τιμωρία στο σκοτάδι. Φταίνε οι εργολάβοι διατείνεται επίσημα –ανεπίσημα η ΔΕΔΔΗΕ και προσπαθεί έτσι κουτοπόνηρα  να αποποιηθεί των ευθυνών της . Το ζητούμενο πλέον είναι τι κάνει η Δικαιοσύνη. Θα ασχοληθεί κάποια στιγμή η Δικαιοσύνη με το θέμα; Να διαπιστώσει κατά πόσο όλα αυτά είναι νόμιμα;
Αν αρκεί η εντολή μέσα από λίστες που στέλνονται δήθεν  με e-maiil προς τους εργολάβους να κόβουν το ρεύμα;
Η αυθάδεια δε πολλών είναι τόση που αμφισβητούν το ΄ιδιο το κράτος κρίνοντας αυτοί  πότε ισχύει και πότε όχι το κοινωνικό τιμολόγιο.
Και τέλος αναρωτιούνται  πως δικαιολογούν να μην ενοχλούν πελάτες  που οφείλουν  τεράστια ποσά  και να εξαντλούν κάθε αυστηρότητα  στους τελευταίους και αδύναμους;
Το θέμα δεν είναι πλέον της ΔΕΗ ,αλλά τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που οφείλει να το χειριστεί η κυβέρνηση και όχι  «οι διάφορες  ¨συμμορίες» εντός της Επιχείρησης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)