Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Μελίτα Χισκάκη:Πρωτομαγιά



























Επετειακός ο εορτασμός της πρωτομαγιάς, στη μνήμη της εξέγερσης των εργατών στο Σικάγο. Βαθύτερα τα νοήματα της σημερινής μέρας και πάνω από όλα το μήνυμα του σεβασμού στην ανθρώπινη εργασία.
Η εργασία είναι αγαθό που στις μέρες μας έγινε πολύτιμο γιατί απλά είναι δυσεύρετο. Η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο με βάση την εργασία και την ευχέρεια της προσφοράς της, παίρνει ποικίλες μορφές. Χαρακτηριστική στο Δήμο μας είναι η προεκλογική αναγνώριση της αναγκαιότητας επιπροσθετης, περιορισμένης εργασίας στην επιχείριση των Λουτρών. Η προσφορά των διμηνων ως ανταλλακτική ικανοποίηση πολιτικών επιδιώξεων, λαμβάνει το ρόλο εξαγοράς συνειδήσεων, μειώνοντας ή εκμηδενιζοντας ταυτόχρονα την αξία της εξαρτημένης εργασίας πάντα φυσικά υποκείμενη σε ορους και κανόνες. Εμφανές είναι το μέγεθος της υποβοηθούμενης ανηθικότητας αν συνυπολογίσουμε το νεαρό της ηλικίας των ατόμων στα οποια απευθύνεται.
Τακτική περασμένων αιώνων επιδιώκεται να λάβει τη θέση αγαθοεργίας και δυστυχώς ονομάζεται "ήθος" και "αξιοπρέπεια" και διαφημίζεται ως πολιτική με βάση τους νέους, το καινούργιο, το άφθαρτο.
Σήμερα λοιπόν Πρωτομαγιά του 2019, ας πούμε όχι στον εξευτελισμό της ανθρώπινης εργασίας. Ας δώσουμε όλη μας την προσοχή στους νέους μας και ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί γι αυτούς, αξιοπρέπεια μέσα από δεδομένη εργασία.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη τους νέους του και κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να το αγνοεί αυτό!

19 σχόλια:

  1. Αξιόλογη επιστήμονας, συμμετέχει στα κοινά, απαραίτητη στο δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαραίτητη με ωραίο τεκμηριωμένο λογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για την συμμετοχή σου, το περιμέναμε καιρό, καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλή επιτυχία σου εύχομαι από τη καρδιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περίεργη υποψηφιότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό μου κορίτσι. με τόσα προσόντα γιατί μπερδεύεσαι, είσαι σίγουρη ότι θα εκτιμηθεί η διάθεση σου να πραγματοποιησεις τούς στόχους σου;η πολιτική ξεβραζει τους ικανούς η τοπικη αυτοδιοίκηση είναι για πανηγυρτζηδες σύντομα θα απογοητευτεις, να το έχεις υπόψη σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή κατ εσάς, οι ικανοί Ν απέχουν? Δεν πρέπει να το παλέψουμε? Τον τόπο μας αγαπάμε και επί πλέον ευτυχώς η δυστυχώς χωρίς τους πολιτικούς δε γίνεται,επιβάλλεται Ν αλλάξουν τα πράγματα και οι λογικές, για το καλό των παιδιών μας.δουλεια και επιμονή Μελιτα μου μην πτοεισαι

      Διαγραφή
  7. Για τη περίεργη υποψηφιότητα. Σας χαλάει κάπου, τη σούπα, η Κυρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποψήφιοι πρέπει να είναι όσοι έχουν τουλάχιστον ένα πτυχίο, και καλύτερα θα ήταν οι Δήμαρχοι να βγαίνουν μέσω ΑΣΕΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοι που καταστρεψανε την Ελλαδα εχουν περισοτερα απο ενα πτυχιο στο τσεπακιτους

      Διαγραφή
  9. Bρε αγάπη για τους ΡΟΜΑ. τόσοι πολλοί ψήφοι είναι. Προσεχε μην γεμιση η καρατζοβα με ρομα. Τα ιδια
    λεγανε και στο Αιγιο και γεμισε ο τόπος και δεν φευγουν με τιποτα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτέλους κάποιος μιλάει για θέματα που κανείς δεν πιανει. Μιληστε μωρε. Μόνο ψηφους ζητατε και τα προβλήματα κάτω από το χαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι "ρομά" που διαμένουν στο συγκεκριμένο σημείο και σπίτια έχουν, και επιδόματα παίρνουν, και δηλωμένη μόνιμη κατοικία.
    Εγκαταστάθηκαν εδώ επειδή υπάρχει "μαρμίτα" κοινώς "κονόμα"... από τα σκουπίδια μας!
    Τα κονδύλια της Ε.Ε. καλό είναι να χρησιμοποιηθούν για την ένταξή τους στην κοινωνία, για την μόρφωσή τους ώστε να αποφεύγονται αυτά τα φαινόμενα. Με το να τους χαρίζουμε σπίτια, να τους επιδοτούμε και να πληρώνουμε για τα παιδιά που "δεν" γεννάνε δεν λύνεται το πρόβλημα.
    Ένταξη στην κοινωνία σημαίνει κανονική εργασία, έλεγχοι (που δεν γίνονται ποτέ από κανέναν) και αυστηρότητα παρόμοια με αυτήν που επιδεικνύει το κράτος σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες.
    Το πρόβλημα βρίσκεται στην νοοτροπία των "ρομά" και όχι στις παροχές που τους δίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν δεν συμμετέχουν οι ικανοι αφηνουν ελευθερο τον δρομο στους φελλους. Καλη σας επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η μόνη πρόταση. Έχεις αποψη και οραμα. Τέτοιους ανθρωπους θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μακάρι η υποψηφιότητα αυτή να αποτελέσει προτροπή για συμμετοχή νέων ανθρώπων (όχι ηλικιακά) με όρεξη για δουλειά, με γνώσεις, με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το μήνυμα έχει δοθεί, όλοι μας πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς τους νεοεισερχόμενους με ικανότητες ανθρώπους για να υπάρξουν κι άλλοι στο μέλλον. Εννοείται ότι αυτό ισχύει για ολους τους συνδυασμούς κι όχι μονο για τον ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ του Χρήστου Μπάτση στον οποίο συμμετέχει η κα Χισκάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βασιλικός, το συγκεκριμένο φυτό στην αρχαιότητα ηταν αφιερωμένο στην Περσεφώνη, που συμβολίζει τον κυκλο Ζωή-Θάνατος.Για τον λόγο αυτον τον φυτευαν κατα κυριο λογο διπλα στους ταφους. Αργότερα καθε οικογενεια τον εβαλε στην αυλη της προς ενθυμιον για τους νεκρούς της. Εξαιρετικά ευοσμο φυτό που χρειάζεται πολύ νερό, οπως άλώστε και η ζωή. Οσο για την υποψηφιότητα της κας. Χισκάκη ειναι απο τις 2-3 καλλίτερες υποψηφιότητες στο συνολο των υποψηφίων. Ανθρωποι σαν αυτην όπως και σαν την κα. Νανου Πολυξένη, Ζιάμπρα Βασιλική , πρεπει να κοσμήσουν το νεο Δημοτικό συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)