Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η ΝΔ ξεδιπλώνει το προγραμμά της

Η ΝΔ ξεδιπλώνει το «πρόγραμμα ΔΝΤ»Αποκαλυπτικοί ήταν από το βήμα του 12th Insurance Conference τόσο ο Γιάννης Βρούτσης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας, δίνοντας τα πρώτα δείγματα του -εμπνεύσεως ΔΝΤ- κυβερνητικού προγράμματος της  ΝΔ, με ιδιωτικοποιήσεις πολλών τομέων της δημόσιας Υγείας, μειώσεις συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και ξεχαρβάλωμα ρυθμίσεων όπως οι 120 δόσεις στην εφορία.

Την άποψη ότι «η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και το συνεπή πολίτη» εξέφρασε κατά την ομιλία του στο συνέδριο ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης ΒρούτσηςΑξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προ ολίγων ημερών - πριν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου - η ΝΔ υπερψήφισε στη Βουλή τόσο τις 120 δόσεις όσο και το πακέτο των θετικών μέτρων.
«Οι αγορές, η παγκόσμια οικονομία και η ιδιωτική πρωτοβουλία, προεξοφλούν νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές, πολιτική και οικονομική σταθερότητα, με ένα νεοφιλελεύθερο και, ταυτόχρονα, λαϊκό πρόγραμμα, που θα ενισχύσει την ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία δημιουργεί πλούτο. Μόνο αν παραχθεί αυτός ο πλούτος μπορείς να ασκήσεις κοινωνική πολιτική να δημιουργήσεις ένα ασφαλιστικό σύστημα και να δώσεις αξιοπρεπείς συντάξεις», υποστήριξε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.
Λίγο νωρίτερα στο βήμα του συνεδρίου είχε βρεθεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, από όπου μίλησε για ιδιωτικοποίηση της Υγείας και του Ασφαλιστικού, έκανε λόγο για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης και αμφισβήτησε τη δυνατότητα χρηματοδότησης της καθολικής πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες Υγείας,  στρώνοντας το χαλί στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι πλέον στενά και επομένως απαιτείται ένα σύστημα συνταξιοδοτικών προϊόντων του ιδιωτικού τομέα».
Ενδεικτική των σχεδιασμών είναι και η αναφορά της Goldman Sachs για τα εργασιακά σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ: «Το ρίσκο υψηλότερου κόστους εργασίας, μείωσης στην ευελιξία της αγοράς εργασίας και επιδείνωσης της ανταγωνιστικότητας μισθών εξαφανίζεται με μια κυβέρνηση υπό Νέας Δημοκρατίας». 
Ένα ακόμη «χτύπημα» ήρθε και από την Μιράντα Ξαφά, εκ των άτυπων συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως έγραψε στο Twitter, ο ελληνικός λαός στις κάλπες της 26ης Μαϊου «απέρριψε την ταξική πολιτική της αναδιανομής εισοδήματος που οδηγεί στην μιζέρια για όλους». Υπενθυμίζεται πως η Μιράντα Ξαφά, πριν από μερικές ημέρες σε άρθρο της στην Καθημερινή, την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στο πλαίσιο της αποτίμησης της πορείας των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από το 2008 έως το 2017, ομολογούσε κυνικά πως τα έκανε όλα λάθος στην Ελλάδα και θυσίασε τη χώρα για χάρη των τραπεζών, εμφανιζόταν ΔΝΤότερη του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα υποστήριζε πως όλα από το ΔΝΤ ήταν καλώς καμωμένα, τασσόμενη κατά των μέτρων ελάφρυνσης, της αύξησης του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων.

Πηγή: tvxs.gr

1 σχόλιο:

  1. Επίσης, θα κάνουν ευθανασία στους συνταξιούχους για να μην πληρώνουν τις συντάξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)