Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Το μαγικό νούμερο 14



Ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ φορούσε το νούμερο 14 και πετούσε στο γήπεδο. Αυτός ο  αριθμός έμελε να είναι και ο μαγικός για την νέα τάξη πραγμάτων στους δύο από τους τρεις Δήμους του νομού μας.
Αυτό τον αριθμό  επιθυμούν να βρουν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι για να μπορέσουν να διοικήσουν τον Δήμο τους , αλλά και μη εκλεγέντες σε συνδυασμό την απλή αριθμητική. Οι λεγόμενες συνεργασίες προς το παρόν δείχνουν να είναι θεωρίες , καθώς οι δήμαρχοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν πρώτα πλειοψηφίες δια της πλαγίας οδού.
Στην Έδεσσα ο εκλεγείς για Τρίτη φορά  Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου , έδειξε τον δρόμο στους υπόλοιπους. Αυτός δεν έχει να αναλάβει καμιά πρωτοβουλία   και να συναντηθεί με οποιον δήποτε. Τεντώνοντας ακόμα περισσότερο το σχοινί




Στον Δήμο Αλμωπίας , φαίνεται να βρίσκονται κοντά στον «πολιτικό αρραβώνα» Χρήστος Μπάτσης και Νίκος Παρούτογλου. Δεν φτάνουν όμως καθώς δεν συμπληρώνουν πλειοψηφία. Η πλευρά του ΝίκουΠαρούτογλου μάλιστα φέρεται να μην απαιτεί κανένα πόστο για να διευκολύνει τον νέο Δήμαρχο. Είναι ολοφάνερο ότι θέλουν να απαλλαγούν δια παντός από τον Δημήτρη Μπίνο και Σάκη Χατζηδημητρίου στο προσεχές μέλλον και να φτιάξουν ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Έτσι εκείνο που απομένει είναι να «αρπάξουν έναν ή δύο συμβούλους από τον Δημήτρη Μπίνο, δίνοντας  τους  απλόχερα πόστα , καθώς αυτά υπάρχουν . Το ζητούμενο αν θα το πετύχουν. Αν και οι πιο αισιόδοξοι λένε ότι με κομματικές παρεμβάσεις μπορούν να το πετύχουν εύκολα. Απαλλάσσονται έτσι από την παρουσία του Δ. Μπίνου που πλέον είναι έμπειρος και γνώστης του παιχνιδιού , αλλά και από τον Σάκη Χατζηδημητρίου και πολλά στελέχη του που έχουν  πολιτικές θέσεις και απόψεις στο θέμα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φυσικά γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα  για  την δημιουργία ενός  ισχυρού πόλου στην αντίπερα όχθη, που αν συνεργαστεί μπορεί να αποτελέσει πλειοψηφία και να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα που κατέθεσε στον α΄γύρο των εκλογών. Αλλά και να πάρει όλα τα νευραλγικά πόστα του Δήμου. .




Στο Δήμο Σκύδρας δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα , καθώς η Κατερίνα Ιγνατιάδου επανεξελέι από την πρώτη Κυριακή και έχει 16 έδρες.
Στον Δήμο Πέλλας οι αντιπαραθέσεις αναμένονται σκληρές.
Ο Γρηγόρης Στάμκος εκλέχτηκε για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά , με λίγες ψήφους διαφορά από τον Στάθη Καστερίδη που διαμαρτυρήθηκε για τα πολλά άκυρα που είχε , ενώ στην επανακαταμέτρηση που ζήτησε και έγινε η διαφορά μειώθηκε και άλλο. Για λίγους ψήφους έμεινε εκτός δεύτερου γύρου και  ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η αριθμητική του νέου Δημοτικού
Συμβουλίου είναι:Γρηγόρης Στάμκος 16 έδρες
Στάθης Καστερίδης 10 έδρες
Θεόδωρος Θεοδωρίδης 9 έδρες
Ηλίας Θεοδωρίδης  5 έδρες

Ολυμπία Παπαδοπούλου 1 έδρα

Σύνολο 41
Ο νέος νόμος περί συνενώσεων δίνει την δυνατότητα συνεργασιών. Το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα  εννοήσουν και το πράξουν όλοι οι εκλεγέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)