Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Ναι» στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ...

«

...από τη γερμανική Βουλή...

Το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για...
τη «δημιουργία εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης των προϋποθέσεων για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ».

Την εισήγηση υπερψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός από την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) και την Αριστερά.

Στην εισήγησή της, η γερμανική κυβέρνηση επισημαίνει την η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της βαλκανικής χώρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και η υπογραφή του πρωτοκόλλου εισδοχής από τα 29 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στον ευρωατλαντικό χώρο», αναφέρεται στο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς την Bundestag.

Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία, μέσω του βουλευτή της Πετρ Μπρίστον, υποστήριξε ότι δεν ψηφίζει την εισήγηση, κάνοντας λόγο για «πολιτικό εξτρεμισμό, περιφερειακές εντάσεις και οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Αριστεράς Αλεξάντερ Νόι επέκρινε το ΝΑΤΟ για «ανελέητο αγώνα επέκτασης της γεωπολιτικής ισχύος του» και υπέβαλε πρόταση να απορριφθεί το πρωτόκολλο εισδοχής για τη Βόρεια Μακεδονία και να τοποθετηθεί η κυβέρνηση κατά της ένταξης της χώρας, αλλά και κατά της περαιτέρω διεύρυνσης της συμμαχίας προς τα ανατολικά.

Στο σκεπτικό της πρότασης αναφέρεται ότι από τη γερμανική επανένωση έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ 13 κράτη της κεντρικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα η συμμαχία να έχει πλησιάσει στη Ρωσία, γεγονός το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου στην Ευρώπη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)