Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ΟΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΔΙΧΩΣ ΛΟΥΤΡΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ




Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, το χαμηλό λουτρικό επίδομα και οι κλειστές λουτροπόλεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του συλλόγου, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα με τη χορήγηση του λουτρικού επιδόματός αλλά και το χαμηλό ποσό που δίνεται στους ασφαλισμένους.
Ο πρόεδρός του Πανελληνίου Συλλόγου διατύπωσε την πρότασή «το λουτρικό επίδομα να δοθεί σε όλους όσους ενδιαφέρονται και με ιατρική γνωμάτευση σε ποια λουτρόπολη θα πρέπει να πάνε, μιας έχουν αναγνωριστεί περίπου 54 λουτροπόλεις.
Στη συνέχεια το διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε το ζήτημα των λουτροπόλεων που για οικονομικούς και άλλους λόγους έχουν «βάλει λουκέτο». Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται:
- Tα λουτρά Πλατύστομου, τα οποία εδώ και δυο χρόνια δεν λειτουργούν καθώς ο ιδιώτης τα έχει εγκαταλείψει, ενώ ο σημερινός δήμος Μακρακώμης δεν κάνει τίποτε, ούτε και η Περιφέρεια.
- Τα λουτρά Απολλωνίας του δήμου Βόλβης έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, εξαιτίας του χρέους προς τη ΔΕΗ. Το χρέος είναι μεγάλο και το μόνο που ακούσαμε από τον δήμαρχο Βόλβης που επανεκλέχτηκε, είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αξιοποίηση της Νέας Λουτρόπολης.
- Στα λουτρά Σιδηροκάστρου το νέο ξενοδοχείο δεν λειτούργησε ποτέ. Πρέπει να συζητήσουμε με τον νέο Δήμαρχο αν μπορεί να γίνει κάτι πριν καταστραφεί ολοκληρωτικά.
- Στα λουτρά Αγκίστρου το μεγάλο θέμα είναι αν μπορεί να γίνει ένα μεγάλο κολυμβητήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
- Στα λουτρά Λαγκαδά η ανάπλαση στην  ξενοδοχειακή μονάδα παραμένει ημιτελής.
- Τα λουτρά Θερμοπυλών έχουν εγκαταλειφτεί και η αξιοποίηση τους και η αναγνώριση παραμένουν στις ελληνικές καλένδες.
- Τα Λουτρά της Κύθνου που όλο αξιοποιούνται και πάντα είναι κλειστά παραμένουν με έναν υπάλληλο για όλες τις δουλειές.
- Τα λουτρά Νισύρου, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι και αυτά κλειστά.
- Τα λουτρά Ζαχάρως είναι σχεδόν κλειστά και καλά θα κάνουν δήμος και ΤΑΙΠΕΔ να δώσουν ένα τέλος και σε αυτή τη λουτρόπολη.


- Τα λουτρά Θέρμης του δήμου Θεσσαλονίκης, παραμένουν κλειστά από το 2007.
Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα, επισκέψεις σε λουτροπόλεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα προκειμένου να διαπίστωση από κοντά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και να αναζητήσει λύσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου αποφάσισε τέλος,  ενόψει των βουλευτικών εκλογών, να παρέμβει δημόσια και να ζητήσει από όλους τους υποψήφιους βουλευτές που έχουν στην περιοχή της διοικητικής ευθύνης τους ιαματικές πηγές να τοποθετηθούν δημόσια και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για την αξιοποίηση τους, ή την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)