Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Θερμή εισβολή τον Δεκαπενταύγουστο – Θα «χτυπήσει» 42άρια ο υδράργυρος

Μία νέα θερμή εισβολή αναμένεται να «χτυπήσει» τον Δεκαπενταύγουστο ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανομβρίας και ζέστης το επόμενη δεκαπενθήμερο. «Η κορύφωση του έντονου κύματος ζέστης αναμένεται κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου (κατά τόπους και καύσωνα)», τονίζει χαρακτηριστικά.
Το κύμα έντονης ζέστης -όπως αναφέρει- και καύσωνα θα αρχίσει να υποχωρεί από τις 16 με 17 Αυγούστου, από τα δυτικά. Εκείνο το διήμερο, όπως σημειώνει, στα δυτικά και στα βόρεια δεν αποκλείεται να προκληθούν τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας.
Όπως φαίνεται και στον χάρτη θερμοκρασιών που δημοσιοποίησε, από την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή θα επανέλθουν τα 38άρια. Την Τρίτη, 13 Αυγούστου, θα εμφανιστούν τα πρώτα 40άρια του καύσωνα, ενώ το διήμερο της 14ης Αυγούστου και του Δεκαπενταύγουστου ο υδράργυρος θα φτάσει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.
 
Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Αυγούστου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
Θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα ανατολικά της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)