Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

«Η επιστοφή του σκότους...» - Αποκαλυπτικό άρθρο στους New York Times με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚόλαφος είναι για την ελληνική κυβέρνηση και το επικίνδυνο καθεστώς που στήνει ο Μητσοτάκης νέο άρθρο στους New York Times. Το άρθρο κάνει λόγο για “επιστροφή του σκότους” στην Ελλάδα, αντί για την επιστροφή των ενηλίκων στην εξουσία, όπως ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




Οι χαρακτηρισμοί είναι βαρύτατοι και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού γίνεται λόγος για “αντιδημοκρατικά ένστικτα του πρωθυπουργού”, για αντισημιτικές, ολοκληρωτικές και ακροδεξιές παρεκκλίσεις υπουργών του, για έλλειψη αφηγήματος και στρατηγικής για την οικονομία. Οι New York Times κατακεραυνώνουν την οικονομική πολιτική της νεας κυβέρνησης, ενώ έχει ήδη προηγηθεί η αξιολόγηση του οίκου Fitch που ήταν εξαιρετικά δυσμενή.
Στο άρθρο γίνεται λόγος για μία ολοκληρωτική δομή του κυβερνητικού μηχανισμού, όχι όμως για να υπηρετήσει πιο αποτελεσματικά την οικονομία και τις επενδύσεις αλλά για ιδιοτελή συμφέροντα. Το άρθρο στέλνει εξαιρετικά κακό σήμα σε αγορές και επενδυτές.
Ολόκληρο το άρθρο, εδώ.

Δημοσιεύθηκε από: periodistas.gr

2 σχόλια:

  1. Ama.kataferun.na.xreokopisun.to.kratos.???????¿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιος νοιάζεται και ποιός νοιαζόταν αν θα χρεοκωπήσει το κράτος? ΚΑΝΕΝΑΣ. Ολοι την προσωπικη τους μπάζα βαζουν μπροστά. Ετσι κι αλλοιώς υπάρχει ατιμωρησία. Ακομα και αν βρεθούν κατηγορουμενοι αθωώνονται και πανε για αλλα. Μονο κατι κοεόιδα την πληρώνουν. Πρώτος διδάξας ηταν ο λησταρχος Πλαπούτα, που λήστεψε το εθνικό νομισματοκοπείο και οταν τον συνελαβαν με φορτωμενα τα μουλάρια, στο δικαστηριο αθωώθηκε αφού οταν κλέβεις το κράτος δεν θιγεις κανέναν προσωπικά

      Διαγραφή

(3)