Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Η αγωνία των οπαδών της αριστείας

Δεν είναι υποκριτές οι οπαδοί της αριστείας όταν απαιτούν να μπαίνουν στα δημόσια πανεπιστήμια μόνο τα παιδιά που έπιασαν τη βάση στις πανελλαδικές και την ίδια στιγμή υποστηρίζουν την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπου θα μπαίνει όποιος θέλει ή μάλλον όποιος έχει να πληρώσει. Οι άνθρωποι αυτοί, όταν μιλούν για αριστεία, εννοούν το ταξικό..
προνόμιο – όσοι διαθέτουν χρήματα είναι ντε φάκτο άριστοι και έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν το εμπόρευμα εκπαίδευση και τα προνόμια που συνεπάγεται. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος συνιστά άρνηση της ελευθερίας τους.
Αντίθετα, εκείνοι που δεν έχουν χρήματα για να έχουν πρόσβαση στα ίδια αγαθά που απολαμβάνουν οι πλούσιοι (που δεν τους χαρίστηκαν, τα αγόρασαν με τα λεφτά τους) πρέπει να μοχθήσουν, να αποδεικνύουν διαρκώς την «αξία» τους σε αλλεπάλληλες σκληρές εξετάσεις και δοκιμασίες. Διαφορετικά όλα ισοπεδώνονται, η ισχύς του χρήματος περιορίζεται και αμφισβητούνται τα προνόμια και η κοινωνική ιεραρχία που δημιουργεί. Αν οι φτωχοί απολαμβάνουν όσα και οι πλούσιοι τότε τι αξία έχει ο πλούτος; Όχι φίλε μου, αν δεν έχεις λεφτά πρέπει να «ματώσεις» για να γευτείς αυτά που γεύομαι εγώ που τα έχω.
Η αγωνία των οπαδών της αριστείας δεν αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης, ούτε τις ικανότητες των αποφοίτων των δημόσιων πανεπιστημίων. Η αγωνία τους είναι να διατηρήσουν την αξία του πλούτου τους, να μην υποτιμηθεί από την πρόσβαση των μαζών στα ίδια αγαθά που εξασφαλίζει σε εκείνους. Η αριστεία εδώ δεν είναι παρά μια μετωνυμία της αξίας του χρήματος, της μόνης αξίας που αναγνωρίζει ο καπιταλισμός. Και ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των κατόχων χρήματος; Ο πληθωρισμός! Να μπει για παράδειγμα, όλη αυτή η φτωχή πλέμπα στα πανεπιστήμια, που θα «όφειλαν» να είναι μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν, και να τα «απαξιώσει».

Δημήτρης Τσίρκας (fb)

1 σχόλιο:

  1. Άμα είσαι ρε παιδί μου αδιαπραγμάτευτα εραστής της αριστείας...
    -Μας παρουσιάζουν τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ως πτυχιούχο του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου της Βρετανίας.
    -Αποκαλύφθηκε ότι το μόνο πτυχίο του βρετανικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου που έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ, αφορά μουσικές σπουδές!!!
    Κλαρινίστας ο αρχηγός.
    -Αποκαλύπτεται την ίδια ώρα πως ο κλαρινίστας έχει καταδικαστεί, όσο υπηρετούσε σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι,για δημιουργία καρτέλ και παραβιάσεις του εργατικού δικαίου!!!
    Έλα όμως που ο νόμος για τα προσόντα του επικεφαλής της ΕΥΠ απαιτεί όχι μεταπτυχιακό στο τρομπόνι, αλλά πανεπιστημιακό τίτλο.
    -Στη σχετική συζήτηση στη Βουλή το Κουλί είναι κατηγορηματικό: Δεν θα αλλάξει κανένα νόμο για την ΕΥΠ!!!
    - Και λίγες ώρες πριν ...
    Σε άσχετο νομοσχέδιο κατατίθεται τροπολογία ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ που προβλέπει:
    Δυνατότητα επιλογής προσώπου με αυξημένη επαγγελματική εμπειρία για τη θέση αυτή(ΕΥΠ), με δεκαετή τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση!!!
    Άριστοι ψεύτες!
    Τουλάχιστον καταργήθηκαν οι Πρέσπες και σώθηκε η Μακεδονία μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)