Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Πέλλας: Μαζικά, μαχητικά στην 24ωρη απεργία στις 24/9


Για να μην γυρίσουμε στα ματωμένα χρόνια που η απεργία ήταν παράνομη !

Ομοβροντία νομοθετικών παρεμβάσεων ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Έρχεται να συνθλίψει ό,τι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, ενώ ικανοποιεί ταχύτατα όλες τις βασικές επιταγές του ΣΕΒ με την λήψη μέτρων υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων και του κεφαλαίου για να διαμορφώσει ένα «φιλικό περιβάλλον» για τους «επενδυτές»… Ένας και μόνο τίτλος ταιριάζει στις νομοθετικές ρυθμίσεις: Ασυδοσία και ασυλία για τις επιχειρήσεις, καταστολή και τσάκισμα δικαιωμάτων για την εργαζόμενη πλειοψηφία.
Κατήργησε τη διάταξη για την αιτιολόγηση της απόλυσης και της συν-ευθύνης εργολάβου και άμεσου εργοδότη. Εξαγγέλλει νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις και ιδιωτικοποίηση στο ασφαλιστικό και χιλιάδες απολύσεις στους συμβασιούχους στο δημόσιο και τους ΟΤΑ. Προετοιμάζει τη θεσμοθέτηση νέων μεγάλων κινήτρων για το κεφάλαιο, νέα χαράτσια και «απελευθέρωση»- ξεπούλημα της ΔΕΗ, ανατροπές στις κλαδικές συμβάσεις και νομιμοποιεί τις υπερωρίες στη μερική απασχόληση.
Προληπτικά μέτρα απέναντι στις νέες εργατικές αντιστάσεις, χτύπημα της συλλογικής συζήτησης και δράσης των σωματείων Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά ότι η πολιτική της γεννά νέα επιδείνωση και εντείνει την κοινωνική καταστροφή.  Επιδιώκοντας να πολλαπλασιάσει τα εμπόδια στη συνδικαλιστική και απεργιακή δράση των εργαζομένων και στην κοινοβουλευτικοποίηση των συνδικάτων, φέρνει προς ψήφιση το ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων (πλήρες φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών ) και την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Με τις διατάξεις αυτές ολοκληρώνει τον δρόμο που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση με τον απεργοκτόνο νόμο που ψήφισε το 2018 και απαιτεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία το  51% των μελών για να παρθεί απόφαση για απεργία. Τώρα κάνοντας ένα ποιοτικό βήμα, στοχεύει όλες οι απεργίες να βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές και να ποινικοποιείται κάθε εργατική διεκδίκηση πριν ακόμα αναπτυχθεί.
Στόχος τους τα μαχητικά πρωτοβάθμια σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα
Με τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις επεκτείνεται η κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα σωματεία καταργώντας τα καταστατικά τους με πλήρες φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλιστών με το ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των Δ. Σ. των σωματείων, το οποίο θα βρίσκεται σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη. Εκφυλίζονται οι γενικές συνελεύσεις ως ανώτατο όργανο δημοκρατικής λειτουργίας των σωματείων και λήψης αποφάσεων, αντικαθιστώντας τες με ηλεκτρονική ψήφο. Η επιδίωξή της κυβέρνησης είναι απλή και σαφής: Συνδικάτα παροπλισμένα, χωρίς εσωτερική ζωή και λειτουργία, χωρίς τον ζωογόνο αέρα των Γενικών Συνελεύσεων, εργαζόμενοι που θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά σαν να συμμετέχουν σε τηλεφωνικό γκάλοπ, χωρίς τη ζωντανή συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεπίδραση ιδεών. Επιδιώκουν να ακυρώσουν τη βασική δύναμη των σωματείων, τη συλλογική δράση και συζήτηση, ώστε τα μέλη των σωματείων να ψηφίζουν από το σπίτι τους, σαν «πρόβατα», κάτω από την επίδραση μόνο των κυρίαρχων μέσων μαζικής αποβλάκωσης χωρίς την απελευθερωτική δύναμη της πολιτικής, ιδεολογικής και ταξικής ζύμωσης σε ζωντανές κοινωνικές διαδικασίες συζήτησης, συνδιαμόρφωσης και λήψης αποφάσεων.
Στην ουσία, η κυβέρνηση επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα μακράς πνοής στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις. Θέλει να φιμώσει κάθε φωνή μέσα στους χώρους δουλειάς και να φακελώνει τη συνδικαλιστική δράση.
Καμία ανοχή – Καμιά αναμονή - Να απαντήσουμε ΤΩΡΑ αποφασιστικά!
Δεν θα τους περάσει. Κάτω τα χέρια  από τα συνδικάτα. Ενωτικός, μαζικός, ταξικός αγώνας για το δικαίωμα στην οργάνωση  και την απεργία.
Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 24/9 και προτείνουμε συνέχιση της πάλης με τον αναγκαίο απεργιακό σχεδιασμό μέσα από έναν αγωνιστικό συντονισμό των εργαζόμενων με λογική κλιμάκωσης, σύγκρουσης και ανατροπής, που θα μπορεί να εμπνέει και θα συσπειρώνει πλατιά τους εργαζόμενους.
• Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση
• Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα
• Σύγκρουση –ρήξη με τα μνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)