Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Χαλάει ο καιρός: Βροχές και χαλάζι στα βόρεια και δυτικά...


Χαλάει προσωρινά ο καιρός καθώς σήμερα, Δευτέρα, τα κύρια χαρακτηριστικά του στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι οι...
νεφώσεις και οι βροχές, κυρίως στα ορεινά, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση.


Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση, δεν αποκλείεται να υπάρξει και χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές των βόρειων ορεινών. Παρά την μικρή πτώση της θερμοκρασίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδο για την εποχή, καθώς η μέγιστη θα φτάσει ως και τους 36 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, μικρή πτώση θα παρουσιάσει στα ανατολικά, αλλά και στις περιοχές που αναμένεται να βρέξει.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί και σήμερα και θα πνέουν με βόρειες διευθύνσεις, που θα φτάνουν ως και τα 7 μποφόρ, με το σκηνικό να μην αλλάζει, καθώς ο Αύγουστος κύλησε με πολλά μελτέμια.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.


Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 28 και στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βορειότερα η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι στα ορεινά του νομού. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)