Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΜΕ ΠΕΛΛΑΣ:Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ



Στη σημερινή απεργιακή μάχη ένωσαν τη φωνή τους εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι στην πόλη των Γιαννιτσών με τις φωνές
των χιλιάδων εργαζομένων, νεολαίας, συνταξιούχων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα. Ενώθηκαν με όλους αυτούς που πήγαν κόντρα στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης και εργοδοσίας, αλλά και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, που λύσσαξαν τις τελευταίες μέρες μη τυχόν και φουντώσει το απεργιακό μέτωπο.
Σήμερα σε όλη τη χώρα εκφράστηκε η πραγματική αγωνία των εργαζομένων για την οργάνωση τους απέναντι στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Είναι ο πολυνόμος που περιέχει δώρα για τις μεγάλες επιχειρήσεις με μείωση της φορολογίας των κερδών τους, είναι το ίδιο νομοσχέδιο που περιέχει νέα επίθεση σε ότι απέμεινε από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την προσπάθεια να βάλουν στο γύψο τα συνδικάτα. Θέλουν να προσελκύσουν τους επενδυτές στις ειδικές οικονομικές ζώνες, να βγάζουν τσάμπα χρήμα και οι εργαζόμενοι να μη μπορούν να βγάλουν άχνα.
Κι όλα αυτά με τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να βάζουν πλάτη στα αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Με τα Εργατικά Κέντρα του νομού Πέλλας να κάνουν για μια ακόμα φορά φασαρία με την απουσία τους σε μια περίοδο που είναι τεράστια απαίτηση η ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων, η συμμετοχή τους στις διαδικασίες, η οργάνωση της πάλης ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης.
Δεν θα τους περιμένουμε. Αντίθετα, καταγγέλουμε για άλλη μια φορά την επικίνδυνη στάση τους και μπαίνουμε μπροστά να οργανώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)