Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Καταστροφές από την καταιγίδα στην Δ. Ελλάδα














Καταιγίδες και τοπικά ισχυρές βροχές πλήττουν από το πρωί το βόρειο Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, αλλά και τον τραγικό θάνατο ενός 35χρονου εργάτη στα Λεχαινά που χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ο άτυχος άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, έχασε τη ζωή του καθώς χτυπήθηκε από κεραυνό, σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το patrisnews.com. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με το patrisnews.com, ο 35χρονος διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνής του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών, κοντά στο νέο νεκροταφείο… Όταν άκουσε τους κεραυνούς φοβήθηκε και βγήκε έξω από το παράπηγμα και εκεί, χτυπήθηκε από τον κεραυνό…










ρόμου ένω αρκετές περιοχές έχουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.Προβλήματα από τις ισχυρές βροχές αντιμετωπίζει επίσης ο Πύργος, η Κυλλήνη, ο Κάμπος και η Πηνεία, με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέντρα έχουν πέσει λόγω της κακοκαιρίας στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Η κακοκαιρία χτύπησε επίσης τα Γιάννενα, την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, όπου μάλιστα η ισχυρή νεροποντή προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο παραλιακό χωριό Αγία Ευθυμία. Οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν να κυκλοφορήσουν, λόγω των τόνων λάσπης που έχουν σκεπάσει τον κεντρικό δρόμο αλλά και άλλους δρόμους του χωριού. Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες που, μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, δίνουν μάχη κάτω από τη δυνατή βροχή ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι της Αγίας Ευφημίας και να επιστρέψει το χωριό στην κανονικότητα.
Επίσης στην Κεφαλονιά, στις Κεραμειές, ένας κεραυνός που έπεσε στην κατοικημένη περιοχή προκάλεσε φωτιά σε ένα φοινικόδεντρο!
Σημειώνεται ότι σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, από χθες το βράδυ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δύο νησιών, να έχουν κινητοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)