Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης

 - Επί ποδός οι Πυροσβεστικές δυνάμεις για ελέγχους και διασώσεις πολιτών.


Σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση που χτύπησε την περιοχή αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κεντρικός δρόμος στην περιοχή του Ωραιοκάστρου μετατράπηκε σε ποτάμι, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να βυθίζονται μέσα στα νερά και να απαιτείται αρκετή προσοχή στη διέλευση πεζών και οχημάτων.



Προβλήματα εμφανίστηκαν τόσο στην Περιφερειακή Οδό, όπου αρκετά σημεία του δρόμου έχουν πλημμυρίσει όσο και στον Λαγκαδά.

Επί ποδός ο μηχανισμός του δήμου Ωραιοκάστρου

Επί ποδός, έπειτα από εντολή του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη, ετέθη ο μηχανισμός του δήμου Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη προβλημάτων στην οδό Θεσσαλονίκης, ειδικό όχημα του δήμου Ωραιοκάστρου έσπευσε στο σημείο, προχωρώντας στην απομάκρυνση των υδάτων. Λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα του κεντρικού δρόμου αποκαταστάθηκε πλήρως.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης μαζί με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σοφία Δημητριάδου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα Τεχνικών Έργων και Υποδομών Χαράλαμπο Καζαντζίδη.

Σήμερα  το πρωί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πρόκειται να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας.

Παράλληλα, συνοδεία τεχνικού κλιμακίου, θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε σημεία του δήμου όπου και στο παρελθόν σημειώθηκαν προβλήματα, ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα διαδικασίες για τον καθαρισμό φρεατίων και την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου.



Δεκάδες κλήσεις για συσσώρευση υδάτων και απεγκλωβισμούς

Στο μεταξύ, δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Πυροσβεστική. Οι κλήσεις προήλθαν κυρίως από την περιοχή του Ωραιοκάστρου και την Ευκαρπία, ενώ κλήσεις για αντλήσεις υδάτων έχουν γίνει από Νικόπολη και Γαλήνη και την ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν για διασώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν από τη συσσώρευση των νερών.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα μία οδηγός εγκλωβίστηκε στην εσωτερική περιφερειακή, καθώς ο δρόμος είχε μετατραπεί σε λίμνη

,

Πηγή: https://www.voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)