Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Μείγμα Ρήγκαν, Θάτσερ, Τραμπ, Μπολσονάρου...

...η πολιτική Μητσοτάκη σύμφωνα με τον Πομπέο...
ΒΙΝΤΕΟ
Αποκαλυπτική ως προς το πώς βλέπει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η ομιλία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το περασμένο Σάββατο στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».


Εκεί θέλοντας να δώσει το... στίγμα της οικονομικής πολιιτικής που θεωρεί επιτυχή σε όλον τον πλανήτη, περιέγραψε την πολιτική, που όπως είπε θα πετύχει και στην Ελλάδα.
Το ακριβές απόσπασμα της ομιλίας του ήταν το εξής «Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες που παίρνουν ρίσκα. Από την επανάσταση του Ρήγκαν και της Θάτσερ, στην Ινδία της δεκαετίας του 90, στην κυβέρνηση Τραμπ και την Βραζιλία (του Μπολσονάρο), τώρα ξέρουμε πως θα πετύχει και εδώ»
Μια τοποθέτηση που προκαλεί μια κάποια ανατριχίλα, καθώς το μείγμα πολιτικών Τραμπ και Μπολσονάρου δεν είναι αυτό που μπορεί να ονειρεύεται κανείς για το μέλλον του. Από την άλλη δεν είχαμε καμία αντίδραση από κυβερνητικής πλευράς για την εκτίμηση του Πομπέο. Ενδιαφέρον θα ήταν πάντως να ακούσουμε από κυβερνητικά χείλη, αν αυτό που περιέγραψε ο αμερικανός υπουργός απηχεί το όραμα της κυβέρνησης
Στο 3’21» το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας Πομπέο
 


altsantiri.gr

1 σχόλιο:

(3)