Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τα Λουτρά Πόζαρ



 
 ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΘΗΟΥΝ ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ 
 ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



‘Ένα ελάχιστης σημασίας  ουσιαστικά ζήτημα , που αφορά γενικότερα όλες τις λουτροπόλεις της χώρας  , τείνει να εξελιχθεί σε μείζονος σημασίας  και άκρως επικίνδυνο για τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή και βόμβα για την τοπική οικονομία. Πέρα από τις όποιες ενδεχομένως αργοπορίες των διοικήσεων των Λουτρών Πόζαρ , πρόκειται για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασχετοσύνη του επίσημου κράτους με το αντικείμενο  την συνεχή κωλυσιεργία και πολλά άλλα για τα οποία δεν ευθύνονται οι Λουτροπόλεις.
Τα λουτρά Πόζαρ  η μεγαλύτερη λουτρόπολη της χώρας πληροί στην πράξη τις μεγαλύτερες  και σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις  που απαιτεί η νομοθεσία. Με τις παλινωδίες του κράτους υπάρχουν ακόμα λίγες εκκρεμότητες ‘
Χρόνια τώρα παίζεται ένα περίεργο παρασκήνιο , που καθυστερεί την ανάπτυξη με πιο γρήγορους ρυθμούς , δημιουργεί διάφορα προβλήματα και το χειρότερο και πιο πρόσφατο , απειλεί να σφραγίσει την Λουτρόπολη.

Ο κίνδυνος να υλοποιηθεί η ΑΠΕΙΛΉ είναι μεγάλος , διότι αυτό το πολιτικοοικομικό παρασκήνιο δείχνει πανίσχυρο  και μια αμελητέα στην ουσία λεπτομέρεια κατάφερε να την αναγάγει σε μείζονος σημασίας  τόσο που να  διατάσσει σφράγιση.
Το θέμα είναι ότι έχει βρει πρόθυμους συμμάχους ,εντός των πυλών . Δυστυχώς οι τοπικές αρχές

Από τις δέκα λουτροπόλεις που διαθέτουν ειδικό σήμα οι πέντε  είναι στην Αιδηψό . Εκεί , όπως και στις υπόλοιπες , λιγότερο γνωστές  η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική και  λειτουργούν σε μικρές εκτάσεις, 
       
δεν κατάλαβαν ότι τελείωσε η προεκλογική περίοδος και ότι ο Δ. Μπίνος, στον οποίο επιχειρούν  αφελώς και ατυχώς  να επιρρίψουν ευθύνες,  δεν είναι πλέον ούτε Δήμαρχος ούτε και Πρόεδρος στην Επιχείρηση των Λουτρών .
Αυτός έφυγε ,όμως όλα τα υπόλοιπα μένουν . Εδώ και καιρό  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας , που κατέχει άριστα και μοναδικά το θέμα , με επιστολή του προέδρου του  Ανέστη Αναστασιάδη , που ήταν ένας από τους ιδρυτές του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας και  πρόεδρός του, προς όλους τους αρμόδιους ζητούσε παράταση τουλάχιστον ενός χρόνου  για να ολοκληρωθούν διαδικασίες για την απόκτηση σήματος από τον ΕΟΤ. Ασφαλώς και δεν ήταν τυχαίο το αίτημα , Έγινε επειδή υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες . όμως προφανώς όλα πέρασαν απαρατήρητα.
Η Δημοτική αρχή οφείλει σύσσωμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να ζητήσει να τελειώνει το παραμύθι με τον κατασκευασμένο δράκο της σφράγισης των Λουτρών Πόζαρ. Τώρα με ποιον τρόπο θα ζητηθεί κάτι τέτοιο από την αντιπολίτευση  η οποία αποκλείστηκε από παντού την Περασμένη Παρασκευή , είναι ένα άλλο θέμα που προφανώς  θα βρεθεί και για άλλες περιπτώσεις .
Η διοίκηση  οφείλει , αφού υπάρχει αυτή η πανηλίθια απόφαση σε πρώτη φάση να κάνει αίτηση αναστολής.
Οι  κυβερνητικοί βουλευτές του νομού θα έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί και να ζητήσουν την αναστολή της κατάπτυστης απόφασης και να ζητήσουν τουλάχιστον διετή παράταση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών απόκτησης  του ειδικού σήματος λειτουργίας .
Διαφορετικά θα δώσουν λαβή  , ότι τελικά αληθεύουν και σε  άλλες υπόγειες φημολογίες  ότι όλα γίνονται για να τιμωρήσουν τους Λουτρακιώτες , επειδή διάφοροι επιτήδειοι τους έχουν προσάψει διάφορους χαρακτηρισμούς  στο λεγόμενο «Μακεδονικό» ζήτημα  

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Πριν λίγες μέρες  με δελτίο τύπου  ανέφερε τα εξής:

 Οι εξελίξεις στον θεραπευτικό τουρισμό και η εικόνα των ελληνικών λουτροπόλεων κατά την καλοκαιρινή περίοδο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του πανελληνίου συλλόγου στη Θεσσαλονίκη.



Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και των Επιτροπών του Συλλόγου για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλές από τις ελληνικές λουτροπόλεις.
Από τις πρώτες Λουτροπόλεις που πήρε ΦΕΚ με την αναγνώριση των ιαματικών πηγών  είναι το Πόζαρ. Υπάρχουν όμως πολλές άλλες λεπτομέρειες που δημιουργούν καθυστερήσεις 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο από κλιμάκια του Πανελληνίου Συλλόγου σε ελληνικές λουτροπόλεις, όπως στα λουτρά Σμοκόβου στην Καρδίτσα, τα λουτρά Καϊφα στην Ηλεία, στα λουτρά Απολλώνίας στη Θεσσαλονίκη, στα λουτρά Αγίας Παρασκευής, στα λουτρά Λουτρακίου (Πόζαρ) Αριδαίας, στα λασπόλουτρα Κρηνίδων Καβάλας κ.α
Η ενημέρωση  συνεχίστηκε με την επιστολή που στάλθηκε προς τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με αίτημα συνάντηση μαζί του για μία εκτενή συζήτηση για τον θεραπευτικό τουρισμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές λουτροπόλεις.
Με μία δεύτερη επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος ενημέρωσε το Υπουργείο Τουρισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές δημοτικές και άλλες λουτροπόλεις αναφορικά με την έκδοση του «Ειδικού Σήματος Λειτουργίας».
Σημειώνεται για το ειδικό σήμα λειτουργίας μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί  45 φάκελοι από τους οποίους μόνο σε 10 δόθηκαν άδειες λειτουργίας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το κλείσιμο λουτροπόλεων όπως π.χ. της Ικαρία.
Αντίστοιχα, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού αναγνωρίστηκαν 66 ελληνικές λουτροπόλεις από το σύνολό των 130 περίπου λουτροπόλεων που κατέθεσαν φακέλους με  τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώρισή τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την έκδοση από το Υπουργείο Τουρισμού του νομού (ΦΕΚ 2898 της 5 Ιουλίου 2019) με τον οποίο καθορίζονταν τα κριτήρια και ο τρόπος διανομής των ιαματικών φυσικών πόρων σε περισσότερες εγκαταστάσεις που λειτουργούν στις περιοχές των ελληνικών ιαματικών φυσικών πόρων. Με το νόμο αυτό μπαίνει τάξη στο ζήτημα αυτό και δίνεται η δυνατότητα για περισσότερες επενδύσεις στον τομέα του θεραπευτικού τουρισμού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, ομόφωνα, να αποστείλει επιστολή σε όλους τους νέους δημάρχους που στην επικράτειά τους υπάρχουν ιαματικοί φυσικοί πόροι ευχόμενο τόσο σε αυτούς όσο και στους νέους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους των δήμων τους μία δημιουργική επιτυχία στο έργο τους και την διάθεση του Πανελληνίου Συλλόγου να αγωνιστούν από κοινού για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού και των ιαματικών φυσικών πόρων – λουτροπόλεων που βρίσκονται στην περιοχή τους.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για την επιστολή που στάλθηκε στη νέα διοίκηση του ξενοδοχείου «Miraggio spa» στο Παλιούρι Χαλκιδικής προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία ειδική συνεδρίαση – επίσκεψη  στην παραπάνω επιχείρηση -λουτρόπολη για την ανταλλαγή απόψεών και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προβολή του θεραπευτικού τουρισμού.
Στην συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα ο Πανελλήνιος Σύλλογος. Μεταξύ αυτών ήταν:
H επιστολή που στάλθηκε προς τον δήμο και το δήμαρχο Μακρακώμης με την οποία ζητούσε πληροφόρηση για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα λουτρά Πλατυστόμου μετά το κλείσιμο της λουτρόπολης.
Ακολουθήσε τηλεφωνική επαφή του πρόεδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου με τον δήμαρχο Μακρακώμης αποφασίστηκε η μετάβαση κλιμακίου του συλλόγου στην κλειστή λουτρόπολη, για την επιτόπια εξέταση της κατάστασης, κάτι το οποίο το Δ.Σ. έκανε ομόφωνα αποδεκτό. Σημειώνεται ότι πρόθεση του συλλόγου είναι η επαναλειτουργία της ιστορικής λουτρόπολης.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος απέστειλε, επίσης, επιστολή προς τους δήμους Νισύρου και Λήμνου και στους δημάρχους κ.κ. Χριστόφη Κορωναίο και Δημήτριο Μαρινάκη με τις οποίες ζητούσε πληροφόρηση γιατί πλέον δεν λειτουργούν τα λουτρά των περιοχών τους και τι πρωτοβουλίες έχουν λάβει για την επαναλειτουργία τους.
Σημειώθηκε, ακόμη ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος έθεσε με επιστολή του προς τους δήμο Κύθνου και το ΤΑΙΠΕΔ το ζήτημα της μη αξιοποίησης των λουτρών της νήσου Κύθνου. Ανάλογη επιστολή στάλθηκε προς τη δήμαρχο Σκύδρας και τη δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου για τα λουτρά της περιοχής της.
Μία άλλη πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου αφορούσε τα προβλήματα στα λουτρά της Σαμοθράκης. Με επιστολή που στάλθηκε προς τους δήμους Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος πρότεινε προς τους δύο  δήμους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποκτήσουν το δικό τους μεταφορικό μέσο.
Μετά από πρόταση του προέδρου το Διοικητικό Συμβούλιο εξέτασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λουτρά Τραινούπολης του δήμου Αλεξανδρούπολης και τα λουτρά Γεννησέας του δήμου Αβδήρων της Ξάνθης.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε το Δ.Σ. για τις επιστολές που στάλθηκαν στο  ξενοδοχείο Γαλήνη των λουτρών Καμένων Βούρλων και τη διοίκηση του ξενοδοχείου των λουτρών  Κυλλήνης, όπου τους καλούσε να συνεργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη του θεραπευτικού τουρισμού και των ιαματικών φυσικών πόρων – λουτροπόλεων που διαθέτουν οι δύο επιχειρήσεις.
Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι η επόμενη συνεδρίαση θα πρέπει να γίνει σε μία αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής, Θεσσαλονίκης ή στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.


Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  

Όμως  και ο Σύνδεσμος Δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδας , παρά την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που τον διακατέχει σε πολλές λειτουργίες , έχει αντιληφθεί τα προβλήματα τα οποία και έθεσε από τον Ιούλιο στην νέα πολιτική ηγεσία.

 Αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου






ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
 

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Τουρισμού που αφορούσε τα τρέχοντα ζητήματα του Ελληνικού Ιαματικού τουρισμού. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Τουρισμού κ.Θεοχάρης Χάρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ.Γκουντάρας Αντώνης, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ.Κόνσολας Μάνος, το μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ κ.Σαμπάνης Γρηγόρης και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου κ.Δανάς Μάρκος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν σε βάθος τόσο σημερινή κατάσταση όσο και οι δράσεις που απαιτούνται να γίνουν στη συνέχεια. Ο κ.Γκουντάρας αφού ανέλυσε την εξέλιξη των ζητημάτων τα προηγούμενα χρόνια τόνισε πως ο ΣΔΙΠΕ θα σταθεί αρωγός στον σχεδιασμό του υπουργείου, ενώ ο κ.Θεοχάρης δήλωσε πως ήρθε η ώρα ο Τουρισμός Υγείας της χώρας μας να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Παρακάτω παρατίθεται το υπόμνημα που κατέθεσε ο κ.Γκουντάρας στον κ.Θεοχάρη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας ως ΝΠΔΔ συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια με το διοικητικό και πολιτικό προσωπικό κυρίως του Υπ.Τουρισμού αλλά και των φορέων, οι αρμοδιότητες των οποίων, άπτονται των ζητημάτων του Ιαματικού Τουρισμού (Υπ.Υγείας, Υπ.Περιβάλλοντος& Ενέργειας, ΥΠ.Οικονομικών, ΕΟΤ, ΤΑΙΠΕΔ, ΕΤΑΔ,ΕΟΠΥΥ), ως εκ τούτου οι απόψεις του είναι πραγματιστικές και απαλλαγμένες από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Ο κύριος στόχος του ήταν και συνεχίζει να είναι η δημιουργία πολλών, καλών, βιώσιμων επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών ανά την επικράτεια, προκειμένου να εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν του κάθε προορισμού και να συμβάλουνστην επιμήκυνσητης τουριστικής περιόδου και στην μεγέθυνση των τοπικών οικονομιών.

Όμως:
-Άργησε πάρα πολύ να εφαρμοστεί ο Ν.3498/2006 με αποτέλεσμα η απαξίωση του κλάδου των Ιαματικών πηγών που ξεκίνησε από την δεκαετία του 1980 να γίνει πιο έντονη στις μέρες μας.
-Τα τελευταία χρόνια μετά από συνέργειες που αναπτύχθηκαν έγιναν σημαντικά βήματα προόδου

Α) 124 φάκελοι μελετών έχουν κατατεθεί στο Υπ.Τουρισμού και έχουν εκδοθεί 63 ΦΕΚ αναγνώρισης, ενώ περίπου 10 ακόμη Ι.Φ.Π βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας αναγνώρισης

Β) 10 Ειδικά Σήματα Λειτουργίας έχουν ήδη εκδοθεί ενώ 35 ακόμη εγκαταστάσεις βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης (ΕΣΛ)

Γ) Εκδόθηκε η Υπουργική απόφαση για την Διανομή των Ι.Φ.Π

Δ) Αποφεύχθηκε η προβληματική για τις Ιαματικές πηγές σύνδεση των ιατρείων μέσα στις Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας (ΜΙΘ) και τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού (ΚΙΤ-Θ) με την Α’θμια φροντίδα υγείας, καθώς στον Ν.4582 για τον θεματικό τουρισμό δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός ιατρείου συμβουλευτικών υπηρεσιών και πρώτων βοηθειών ή ενός ιατρείου ιαματικού τουρισμού.

Ε) Με τον ίδιο νόμο Ν.4582 δόθηκε η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το ηλεκτρονικό μητρώο παρόχων Τουρισμού Υγείας, δεδομένου ότι είναι το contactpoint εφαρμογής της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2011/24 για την διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα.

Στ) Υπήρξε συνεργασία μεταξύ του ΣΔΙΠΕ, του Υπ.Τουρισμού και της Ειδικής Γραμματείας ΕΤΠΑ & ΤΣ προκειμένου να βγει πρόσκληση από το ΕΠΑνΕΚ που θα αφορά την χρηματοδότηση της ανακατασκευής των υποδομών των Ιαματικών πηγών, πράγμα το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα μας καθώς έπρεπε να ακολουθήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αναγνωρίσεων των φυσικών πόρων ως ιαματικών για να μπορούν να ενταχθούν όσο γίνεται περισσότερες ιαματικές πηγές.

Ζ) Ψηφίστηκε ο νόμος για την διαχείριση των γεωθερμικών πεδίων από το Υπ.Περιβάλλοντος χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις μας στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αξιοποίηση μεγαλύτερης ποσότητας Ι.Φ.Π.
Τα ζητούμενα από εδώ και πέρα είναι:

Α) Έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων για την κατοχύρωση των ζωνών προστασίας των Ι.Φ.Π. σε συνεργασία με το Υπ.Περιβάλλοντος.

Β) Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και η χρήση τηλεϊατρικής σε Ιατρεία των ΜΙΘ και ΚΙΤ-Θ, όπου αυτό είναι δυνατό.

Γ) Άνοιγμα της πρόσκλησης για την χρηματοδότηση των υποδομών των ιαματικών πηγών από το ΕΠΑνΕΚ.

Δ) Έναρξη νέου κύκλου αναγνώρισης νέων ιαματικών πηγών.

Ε) θεμελιώδες ζήτημα αποτελεί η διάθεση των διοικήσεων του ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ για την προώθηση ζωτικών ζητημάτων στα θέματα των επενδύσεων που είτε προτείνονται από τους Δήμους – μέλη μας ή από ιδιώτες επενδυτές.

ΣΤ) Ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα είναι η σχέση του Ιαματικού τουρισμού με το Υπ.Υγείας και το Υπ.Περιβάλλοντος. Το Υπ.Τουρισμού πρέπει να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στα θέματα των Ιαματικών πηγών. Μέσα στις ΜΙΘ και ΚΙΤ-Θ πωλείται τουριστικό προϊόν το οποίο σαφώς πρέπει να υποστηρίζεται από Ιατρικές υπηρεσίες.

Ζ) Άμεση υλοποίηση από τον ΕΟΠΥΥ του Ηλεκτρονικού Μητρώου Παρόχων Τουρισμού Υγείας

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, σε γενικές γραμμές η συνεργασία μας με το τμήμα ειδικών μορφών Τουρισμού, με την ειδική υπηρεσία προώθησης αδειοδότησης Τουριστικών επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), όπως και με την πρόεδρο της επιτροπής προστασίας Ι.Φ.Π. του Υπ. Τουρισμού ήταν άψογη και έφερε θετικά αποτελέσματα λύνοντας χρόνια προβλήματα.

Σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σας και ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία



που θα προωθήσει λύσεις για τον ιαματικό τουρισμό που αποτελεί μέγιστο, ανεκμετάλλευτο όμως, κεφάλαιο για τη Χώρα μας.

Πάντα στη διάθεσή σας
Ο Πρόεδρος
Γκουντάρας Αντώνης




6 σχόλια:

  1. Που να κουνηθούν αυτοί οι Νεοδημοκράτες; Τι είναι σαν τον Σηφάκη και την Τζάκρη;
    Πόσα ακόμα θα δείτε με αυτούς που μας μπλέξατε. Και ακόμη είναι η αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία. Κανείς δε φταίει. Τι λες ρε Πέτρο; είναι δυνατό να ξέρουν να μην κάνουν τίποτα και να μη φταίει κανένας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λες βρε ορνιο,στοκε ανθελληνα γαμω τον συριζα σου και εσενα μαζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά Σαμάνδη δεν μας αναφερεις ποιό ειναι το πρόβλημα με τα Λουτρά. Τι δεν εχει γινει μεχρι σήμερα εδω και 30 χρόνια και γιατί? Τι επραξαν οι πρόεδροι και οι διευθυντες των λουτρων τοσα χρόνια για να αρθει η παρανομία και να παρθει το απαραιτητο σημα? Εκτός οτι επειρναν τομ παχυλο μισθό τους ενδιαφερθηκαν για την νομιμότητα της καταστασης των λουτρων η συνεχιζαν την πολιτική των αυθαιρετων κατασκευων , χωρίς προγραμμα και χωρίς την υπαρξη του αναγκαιου χωροταξικού, οπως προέβλεπε η μελέτη της αναπτυξιακής Πέλλας? Οι υπευθυνοι θα λογοδοτησουν ή θα περάσει έτσι στα μαλακά η ολη ιστορία? Πολλά τα ερωτηματα Πέτρο και καλά θα κάνεις να εισαι αντικειμενικός στην καταγραφή των προβλημάτων των Λουτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πάρκινγκ που έκανε ο κούτρε μήτρε ήταν αδειοδοτημένα; Τα δέντρα που έκοψε, από ποιον πήρε άδεια για να το κάνει; Αντί να ξοδέψει 74 χιλιάρικα στις μπάρες γιατί δεν πλήρωσε για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τολμάς και μιλάς καημένε μιτσο ακόμα; Ποιος έχασε την ντροπή να την βρεις εσύ κ ο σαμανδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)