Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μιλάν και τα «κλεφτρόνια»





Αντί να απολαύσουν την σύνταξή τους μετά από μια πορεία "λούφα και παραλλαγή " στο δημόσιο τομέα, χωρίς καν να λένε  τότε ούτε την αυτονόητη καλημέρα , θυμήθηκαν ξαφνικά δεοντολογίες και τα σχετικά μαθήματα   και ανακαλύπτουν με καθυστέρηση ετών φωτός ξαφνικά το ταλέντο τους στην....δημοσιογραφία
Θυμήθηκαν στην συνταξιοδότηση τους εκτός από την παχυλή σύνταξή τους να την ενισχύουν ασκώντας ξαφνικά …ηλεκτρονική  δημοσιογραφία, χωρίς να το δηλώνουν  στον αντίστοιχο φορέα τους.

Λειτουργώντας με αθέμιτο  ανταγωνισμό στην αγορά  και στερώντας  πόρους από τους ανθρώπους που ασχολούνται μόνο με αυτό. Είναι δηλαδή κοινά «κλεφτρόνια»   της δουλειάς  όσων προσπαθούν να επιβιώσουν . Πέρα από το παραγοντιλίκι  που νομίζουν ότι μπορούν να ασκήσουν , άρχισαν να κάνουν και μαθήματα δεοντολογίας. Λες και μόνο αυτοί γεννήθηκαν  να ασκούν…. όψιμη δημοσιογραφία. Εκτός και αν εξακολουθούν να βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία  ευαγών ιδρυμάτων.  Βάζουν δε φαρδιά-πλατιά ότι είναι μέλη διαφόρων ενώσεων ,που με βάση τα καταστατικά τους δεν μπορούν να είναι.Και κει δηλαδή απάτη.
Φυσικά τους νομιμοποιούν με την στάση τους και οι φορείς που τους καλούν ως ισότιμους με τους υπόλοιπους  . Δεν φτάνει που είναι τελείως καρούμπαλοι και άσχετοι με το αντικείμενο  , ζητάν και  τα ρέστα. Μεγάλοι αγωνιστές της δεοντολογίας , παραιτηθείτε από την παχυλή σας σύνταξη και βγείτε στο μεροκάματο να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος και μετά  μιλήστε. Και ενημερώστε τους επαγγελματίες που διαφημίζετε έστω και με γκρίζο  τρόπο τι μπορούν να πάθουν από τις «εξυπνάδες» σας. Αυτά προς το παρόν   Ρομπέν των γνωστών ιδρυμάτων. Υπάρχουν και άλλοι , αλλά δεν βγάζουν τέτοια θρασύτητα και βλοσυρότητα.

Υ.Γ.

Που είναι η δεοντολογία που διακήρυσσες ότι  δεν δημοσιεύεις ανώνυμα σχόλια;
Εκείνου του ανεκδιήγητου και αχάριστου τζαμπατζή , γιατί το δημοσίευσες ανώνυμα;
Πάρε ένα από τα καλάμια που διατυμπανίζεις στην προμετωπίδα σου και πήγαινε για ψάρεμα . Θα προσφέρεις καλύτερες υπηρεσίες στον τόπο. 



Τι γράφει μέγας δεοντολόγος και μεγαλοσυνταξιούχος
 του δημοσίου







ΑΡΙΔΑΙΑ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ… ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΗ!!-ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...

ΣΧΟΛΙΟ 1

Το τελευταίο δυστυχώς χρονικό διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο, συγκεκριμένη ιστοσελίδα που δραστηριοποιείται στην Περιοχή της Αλμωπίας, να προβαίνει στην κατ΄επανάληψη και κατά σύστημα, παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις μας προς τον διαχειριστή της, αντιγραφή του συνόλου ή αποσπάσματος πρωτογενούς περιεχομένου και φώτο, από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ifonitispellas.gr, χωρίς την άδεια μας, αλλά και  χωρίς να αναφέρει την πηγή και μάλιστα χωρίς ενεργή παραπομπή, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.

Αυτή η ενέργεια είναι αφενός αντίθετη στον κώδικα δεοντολογίας, αφετέρου, παράνομη αφού εμπίπτει στις διατάξεις της Νομοθεσίας περί κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων από τον συγκεκριμένο συντάκτη και την ιστοσελίδα του, σύμφωνα με το πνεύμα του Ν.2121/93 ’’Περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, πνευματικής ιδιοκτησίας κλπ’’, αλλά και της σχετικής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες ενέργειες δεν τιμούν το λειτούργημα των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη ενημέρωσης του κοινού.

Προς άρση δε κάθε παρεξηγήσεως, κάνουμε γνωστό ότι από τούδε και στο εξής, σε περίπτωση που η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, διαπιστώσει ανάλογη κλοπή εν όλω ή εν μέρη πρωτογενούς περιεχομένου της, θα προβεί  σε όλα τα εκ του Νόμου αστικά και ποινικά δικαιώματα της.

ΣΧΟΛΙΟ 1
Επειδή όλοι καταλάβαμε ποιος είναι, μην ασχολείσαι ρε σάκη με τον τύπο. Αυτός είναι μόνο για λύπηση πλέον




1 σχόλιο:

  1. ποιο ηταν καποτε καπου το μεγαλο καρφι της αστυνομιας; οποιος το βρει κερδιζει συνεντευξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)