Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Έτσι « θάβουν» τον Δήμαρχο Αλμωπίας


Στην προσπάθειά τους προφανώς  να γίνουν αρεστοί  στον Δήμαρχο  Αλμωπίας –Δεν μιλάμε πια για την αυτονόητη αποστολή του Τύπου  διότι είναι στοιχείο άγνωστο σε όλους τους όψιμους  καλαμαράδες του ηλεκτρονικού Τύπου-
έχουν αρχίσει εδώ και καιρό την προσπάθεια να δικαιολογήσουν  τα αδικαιολόγητα σε κάποιες  πρακτικές της σημερινής διοίκησης του Δήμου Αλμωπίας  που στερούνται της κοινής λογικής . Μία από αυτές είναι η πρόσληψη ειδικού συνεργάτη  του Δημάρχου , με ιδιωτικό συμφωνητικό που υπάρχει και δεν υπάρχει.
Διατυμπανίζουν εν είδη ερωτήματος δήθεν ότι δικαιώνεται ο Δήμαρχος για αυτή την ενέργεια. Δυστυχώς δεν δικαιώνεται καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα διότι , πρόκειται να  κατατεθεί προσεχώς νομοσχέδιο  για την δυνατότητα πρόσληψης τέτοιου ειδικού συμβούλου αμισθί. Και αφού προηγηθεί η δημοσίευση της πρόσληψης  στο ΦΕΚ. Τι από όλα αυτά ισχύει για τον  Δήμο Αλμωπίας;
Συνεπώς σήμερα  δεν υφίσταται καμιά τέτοια πρόσληψη και παρανομούν τόσο ο Δήμαρχος, όσο και όλο το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας , που με την ανοχή  του  δέχεται μια ολοφάνερη παράνομη ενέργεια  , όπως βέβαια οι υπάλληλοι του Δήμου και κυρίως οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.
Είναι δικαίωμα του Δημάρχου να επιλέγει τους συνεργάτες του , σύμφωνα όμως με τους νόμους και όχι με νόμους που ενδεχομένως γίνουν στο μέλλον . Ασφαλώς και δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον Δήμαρχο όσοι προσπαθούν  να εμφανίσουν ως νόμιμη μια πράξη που δεν είναι και ενδεχομένως να τον οδηγήσουν σε αδικαιολόγητες και άδικες  περιπέτειες.
 Στην ουσία τώρα , μακάρι το νέο νομοσχέδιο να προβλέψει την πρόσληψη και άλλων ειδικών συμβούλων αμισθί , για να κάνουν οικονομία οι Δήμοι.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Μια νέα κατηγορία Ειδικών Συμβούλων για τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες δημιουργεί το αρ.25 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση για μία εβδομάδα, από την 18η έως την 25η Νοεμβρίου 2019. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση προσθέτει επιπλέον εδάφια στο τέλος της παρ.11 του αρ.45 “Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού Ο.Τ.Α.”του ν.3979/2011.



Βάσει των νέων διατάξεων, στο εξής θα επιτρέπεται η ανάθεση καθηκόντων Ειδικών Συμβούλων για την επικουρία των Δημάρχων και των Περιφερειαρχών για ορισμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένα αντικείμενα, οι οποίοι θα υπηρετούν εθελοντικά και δεν θα λαμβάνουν μισθό, αποζημίωση ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική απολαβή.
 Ως προς τα προσόντα τους, ο νομοθέτης προδιαγράφει ότι οι συγκεκριμένοι Ειδικοί Σύμβουλοι « θα είναι επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες ειδικού αντικειμένου ή θα κατέχουν αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ». Θα υποστηρίζουν στο αντικείμενό τους τα διοικητικά όργανα, τις Επιτροπές και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης, ορίζεται ότι αυτοί θα προσλαμβάνονται με Απόφαση του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη, ανάλογα, η οποία θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στην Απόφαση θα εξειδικεύεται το συγκεκριμένο αντικείμενο που αναλαμβάνει ο Ειδικός Σύμβουλος, η ιδιότητά του και το χρονικό διάστημα ανάθεσης των καθηκόντων.

Υπογραμμίζεται πως ο αριθμός των άμισθων Ειδικών Συμβούλων θα είναι περιορισμένος.  Συγκεκριμένα, δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει:

- τον έναν (1) ανά Δήμαρχο,

- τους δύο (2) ανά Περιφερειάρχη.
Το υπό διαβούλευση άρθρο είναι διαθέσιμο στις σελίδες 23 και 15 του Νομοσχεδίου και της Αιτιολογικής Έκθεσης αντιστοίχως.

Πηγή: airetos.gr

3 σχόλια:

  1. Ο συγκεκριμένος όπως σταδιακά αποδεικνύεται ήθελε να γίνει aridaianews στη θέση του aridaianews...γι' αυτό γάβγιζε τα προηγούμενα χρόνια...και εμείς πιστέψαμε πως τον ένοιαζε ο Δήμος Αλμωπίας και η αλήθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακόμα και η διαβούλευση της νέας διάταξης αποδεικνύει την παράνομη πράξη του ιδιωτικου συμφωνητικού καθώς η διάταξη της διαβούλευσης προβλέπει πρόσληψη με απόφαση δημάρχου και δημοσίευση σε φεκ. Και φυσικά μια τέτοια πρόσληψη ακολουθείται και από τις ευθύνες των πράξεων του προσληφθέντος. Το ιδιωτικό συμφωνητικό του δημάρχου που δεν το ακολουθεί κανένα φεκ πρόσληψης και καμία ευθύνη του δεύτερου μέλους της σύμβασης, του ιδιώτη δηλαδή, είναι πέρα από κάθε φαντασία και νομιμότητα. Νομίζω ότι με τόση συζήτηση που γίνεται οι έξυπνοι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν καταλάβει την πατάτα και να προσπαθούν να την αλλάξουν πριν ελέγχει εκεί που πρέπει η νομιμότητα των πράξεων τους.
    Απορία γιατί δεν το πράττουν ακόμα και συνεχίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί τέτοια πρεμούρα ρε παιδιά; Ο δήμαρχος αντιλήφθηκε την ανεπάρκεια του και προσλαμβάνει έναν ειδικό για να αναπληρώνει τα κενά του. Σαν ιδιώτης το κάνει: Είναι ανεπαρκέστατος ο άνθρωπος. Έπεσε από τον Λευκό Πύργο και βρήκε και πορτοφόλι. Και τώρα δεν ξέρει τι έχει μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)