Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

«Α.ο.κ. Ίκαροι»- «Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών 47-45






Την ήττα  γνώρισε  το παιδικό τμήμα του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών στην δεύτερη αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.,
την Κυριακή 22/12/2019 στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου» από την αντίστοιχα ηλικιακά ομάδα των «Ικάρων» με σκορ 47-45.
Σε ένα παιχνίδι που ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ της πόλης, με πολλές εναλλαγές στο σκορ, αλλά και πολύ άγχος από την πλευρά των παικτών και των δύο ομάδων, η ομάδα του «Μέγα» βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου 14-9.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο «Μέγας» βελτιώνοντας την άμυνα του και παίζοντας καλύτερα με οργανωμένες επιθέσεις, κατάφερε να μειώσει την διαφορά και στο τέλος του ημιχρόνου να περάσει μπροστά με το βραχύ σκορ 20-21.
Το τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα των «Ικάρων» παίζοντας άμυνα ζώνης στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους προς  το καλάθι της και να ανοίξει έτσι την διαφορά του σκορ στο 39-29.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ισορροπίες ανατραπήκαν, με την ομάδα του «Μέγα» να πιέζει σε όλο το γήπεδο και η πίεση της να αποδίδει καρπούς αφού έκλεψε πολλές φορές την μπάλα και μπόρεσε να ανατρέψει την διαφορά φτάνοντας  τριάντα δευτερόλεπτα  πριν το τέλος του παιχνιδιού να είναι δύο πόντους πίσω. Τα αλλεπάλληλα φάουλ και οι βολές δεν βοήθησαν την ομάδα του «Μέγα» να μειώσει και άλλο την διαφορά κλείνοντας έτσι των αγώνα με το τελικό σκορ 47-45.
 Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών τόνισε τα εξής:

Δημήτρης Κυριαζής: « Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για την σημερινή πολύ καλή εμφάνιση. Παίξαμε μεθοδικά και μείναμε συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Χάσαμε την συγκέντρωση μας ιδίως στην άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό πιστεύω πως έκρινε το παιχνίδι.
Σε καμία περίπτωση όμως η ήττα αυτή δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστό την προσπάθεια που έκαναν σήμερα τα «παιδιά» μας. Ήμασταν πειθαρχημένοι αγωνιστικά και  κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα στην επίθεση καταφέρνοντας έτσι να πάρουμε πόντους από όλους τους παίκτες μας.  Αυτό βέβαια που μου άρεσε περισσότερο από όλα στο σημερινό παιχνίδι ήταν πως παρά τις ελλείψεις που είχαμε σαν ομάδα λόγο τραυματισμών, τα παιδιά αγωνίστηκαν σαν οικογένεια για να «καλύψουν» έτσι και το κενό των συμπαικτών τους. Έτσι πιστεύω πως χτίζονται οι σωστοί χαρακτήρες αλλά και οι ομάδες.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές των «Ίκαρων» για την πολύ όμορφη εμφάνιση που πραγματοποίησαν. Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που γέμισε σήμερα το κλειστό γυμναστήριο και θεωρώ ότι πραγματικά απόλαυσε το θέαμα που προσέφεραν όλα τα παιδιά.»

Τα δεκάλεπτα: Α:14-09 Β:06-12 Γ:19-08 Δ:06-12

Οι συνθέσεις των ομάδων:

«Α.ο.κ. Ίκαροι» : (Α. Οκλαλίωτης) Κ. Κοταρίδης, Π. Οκλαλίωτης, Ι. Καμπούρης, Δ. Χανουμίδης,  Α. Κουρπανίδης, Α. Κοσμολάρι, Χ.  Ποντίδης, Α. Κεκιλιάδης, Θ. Τσίτσός, Γ. Ακονίδης, Σ. Χρυσοστομάκης  

«Μ. Αλέξανδρος» Γιαννιτσών: (Δ. Κυριαζής) Β. Πετκόπουλος., Υγειονομάκης Κ, Στάχταρης Γ., Χατζηαντωνίου Μ., Βένος Μ., Βένος Π., Καρουλίδης Ι., Χατζηχαρίτωνος Χ., Καραμανλής Γ., Χαραμής Σ., Παπαβέντσης Ν., Λαφαζανίδης Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)