Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ




Η  Α΄  ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της,  στηρίζει το κοινό κείμενο ΕΛΜΕ και  ΣΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία ως Δ.Σ.:


1.            Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς για αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και για ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.
2.            Αποφασίζουμε απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης στελεχών και αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων που προβλέπονται από το νόμο 4547/18 και την Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019 με τίτλο «Προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων».
3.            Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΑΜΕΣΑ απεργία-αποχή στη βάση και της αντίστοιχης απόφασης της ΑΔΕΔΥ και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή.
4.            Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.



για το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας
Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας

Πριβαρτιτσάνης Πέτρος                                        Τραπεζανίδης Γιώργος
Ψήφισμα του Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Το Δ.Σ της Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ καταγγέλλει τις απολύσεις εργαζομένων του ΟΤΕ και την σύλληψη συνδικαλιστών σωματείων στην Θεσσαλονίκη.
Αξιοποιώντας το τεράστιο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διασφαλίσει στο κεφάλαιο όλες οι κυβερνήσεις του, η εργοδοσία κατέθεσε (στις 7/1/2020) μηνύσεις σε βάρος απεργών συνδικαλιστών και εργαζομένων, με βάση τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε πέντε συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.
Οι 5 συλλήψεις συνδικαλιστών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.
Η αλληλεγγύη στην απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ, για αξιοπρεπή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, για όλους τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα για τον κλάδο μας που έζησε τόσο τις συλλήψεις συνδικαλιστών, όσο και τις απολύσεις, καθώς και τις συνέπειες που αυτές είχαν στην εκπαίδευση και την ζωή τους.
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ!
Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις!
Υπογραφή τώρα Συλλογικής Σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου!

για το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας
Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γ. Γραμματέας

Πριβαρτιτσάνης Πέτρος                                        Τραπεζανίδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)