Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

«Γαλάζιος» βουλευτής καταγγέλλει: Στέλνουμε 20 τεστ κορονοϊού και μας έρχονται αποτελέσματα για… τρία

Τζηκαλάγιας Βουλή ΝΔ«Έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στο να έχουμε αποτελέσματα από τα δείγματα που στέλνουμε στο ΑΧΕΠΑ», υπογραμμίζει ο Ζήσης Τζηκαλάγιας

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο βουλευτής της ΝΔ, Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο οποίος έκρουσε το «καμπανάκι» για τη μεγάλη καθυστέρηση στα αποτελέσματα των δειγμάτων για το τεστ κορονοϊού, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η επίταξη ιδιωτικών εργαστηρίων.

Αναλυτικότερα, συμμετέχοντας και ο ίδιος, ως γιατρός, στη μάχη κατά του κορονοϊού, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Καστοριάς.

«Πριν μια ώρα βγήκα από σύσκεψη στο νοσοκομείο της Καστοριάς, αυτά που είναι επιτακτικά για την περιοχή μας είναι:

-Έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στο να έχουμε αποτελέσματα από τα δείγματα που στέλνουμε στο ΑΧΕΠΑ.

Στέλνουμε 20 δείγματα και μας έρχονται μετά από 2-3 μέρες για 3 τεστ αποτελέσματα, τα άλλα δεν τα κάνουν», υπογράμμισε ο «γαλάζιος» βουλευτής και συνέχισε:
«Πρέπει να βρεθεί λύση. Επιστρατεύοντας ίσως και όσα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν τις προδιαγραφές. Αυτό είναι το μεγάλο μας θέμα».

Τέλος, ως «δεύτερο μεγάλο ζήτημα», ο κ. Τζηκαλάγιας σημείωσε: «Δεν υπάρχει αφθονία υλικού, μέτρων προφύλαξης για τους υγειονομικούς».

Πηγή:altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)