Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Εκτακτο - Κορονοϊός: Έκτος νεκρός στην Ελλάδα

Εκτακτο - Κορονοϊός: Έκτος νεκρός στην ΕλλάδαΈκτακτο: Διαρκής είναι η εξάπλωση που σημειώνει στη χώρα μας ο κορονοϊός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και έκτος νεκρός στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καστοριά από τον φονικό ιό.


Ο 70χρονος που είναι νεκρός από τον κορονοϊό διέμενε σε χωριό της Καστοριάς, όχι όμως σε ένα εξ αυτών της καραντίνας, αλλά σε παρακείμενο και γι αυτό και η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης (16/3), διατάχθηκε απαγόρευση εισόδου κι εξόδου για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Οι είσοδοι κι έξοδοι των χωριών φυλάσσονται με περιπολικά και μπαίνουν μόνο φορτηγά με φαγητά και ιατρικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση του στους ιατρικούς συντάκτες προχτές για τον COVID-19, ανακοίνωσε ότι υπήρχε ο πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα.

Όσον αφορά στον τέταρτο νεκρό, επρόκειτο για 53χρονο από την Κοζάνη ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς, είχε υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Ο 53χρονος ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

Ο τρίτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα ήταν 67χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στη Ζάκυνθο, ενώ ο δεύτερος ήταν 90χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο. Ο πρώτος νεκρός από τον COVID-19 στη χώρα μας ήταν ο 66χρονος περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)