Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Δώρο Πάσχα εργαζομένων: Αναστέλεται;;;

Σταϊκούρας Υπουργός Οικονομίας Νέα Δημοκρατία Σταϊκούρας: Υπό εξέταση η αναστολή καταβολής του δώρου Πάσχα

Τσακαλώτος Σταϊκούρας Βουλή «Συστημένο» Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα: Μη διανοηθεί να μη δώσει δώρο Πάσχα

 

Το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους δεν απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών - Τι είπε για τα 800 ευρώ στους μη μισθωτούς και τι του απάντησε ο Τσακαλώτος

Η αγορά και η οικονομία περνούν κρίσιμες στιγμές λόγω του κορονοϊού, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, το ίδιο έκανε και η ΕΚΤ για να υπάρξει ρευστότητα, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών θέτει υπό αξιολόγηση το ενδεχόμενο αναστολής της καταβολής του δώρου του Πάσχα…

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (18/03) για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε ερώτηση αν μέσα στα μέτρα στήριξης εξετάζεται και η αναστολή του δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε: «Αξιολογείται».

Όσον αφορά στην ενίσχυση των 800 ευρώ από τους μη μισθωτούς είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του Υπουργείο ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους κλάδους που έχουν συνέπειες από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών ενώ επανέλαβε ότι και οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία να βοηθήσουν και τα φυσικά πρόσωπα στην κάλυψη των δανεικών του υποχρεώσεων .

Μίλησε επίσης και για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στην επέκτασή του στα 750 εκ ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου που αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα του Ευρώ . Συγκεκριμένα τόνισε το γεγονός ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην αγορά κρατικών και εταιρικών τίτλων το κόστος δανεισμού θα υποχωρήσει όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης. Η απόφαση της ΕΚΤ μαζί με τη απόφαση του Eurogroup με την οποία δίνονται στην Ελλάδα η δυνατότητα για δημοσιονομική χαλάρωση η χώρα αντιμετωπίζεται πλέον ισότιμα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

«Συστημένο» Τσακαλώτου σε Σταϊκούρα: Μη διανοηθεί να μη δώσει δώρο Πάσχα

«Ο κ. Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι “αξιολογείται” η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί», απάντησε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι “αξιολογείται” και ο ίδιος».

Σχετικά με την αναφορά του κ. Σταϊκούρα ότι «δεν μπορεί να δεχθεί μια κριτική» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι «αυτό θα ήταν δικό του πρόβλημα αν ιδιώτευε. Όμως είναι υπουργός Οικονομικών […] Οφείλει να σταματήσει να εστιάζει στο παρελθόν», είπε, τονίζοντας ότι «ο κόσμος ξέρει ποιες κυβερνήσεις χρεοκόπησαν τη χώρα, ποιες μας έκαναν ουραγό της Ευρώπης, ποιες έφεραν τα μνημόνια και ποια μας έβγαλε από αυτά». «Ας αναλογιστεί γιατί τα δημόσια οικονομικά δεν πήγαν και τόσο καλά στη δική του θητεία, για την ατολμία της δικής του κυβέρνησης, αλλά και του Eurogroup που συμμετέχει», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως όταν ο υπουργός «αρνείται να ακούσει ότι πρέπει να καταβάλει το σύνολο του μισθού των εργαζομένων, να λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να νομοθετήσει για ακύρωση των απολύσεων που έχουν ήδη συμβεί, μεταθέτει ένα δικό του πρόβλημα σε πρόβλημα των εργαζομένων, των επιχειρήσεων αλλά και ολόκληρης της οικονομίας».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με το εξής σχόλιο: «Μετά τις δηλώσεις βουλευτή της ΝΔ ότι “ευχαριστούμε τον Ερντογάν γιατί έδωσε ευκαιρία στον Μητσοτάκη να δείξει το μέταλλό του”, έρχεται τώρα ο κ. Σταϊκούρας να μας πει ότι έστω και με τον κορονοϊό μειώσαμε το πλεόνασμα! Είναι τουλάχιστον προκλητικό, από τη στιγμή που και ο ίδιος και ο κ. Μητσοτάκης είχαν δηλώσει ότι θα ζητήσουν μείωση του πλεονάσματος από το 2021».

Η σχετική ανάρτηση:



Πηγή: altsantiri.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)