Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Καταγγελία Αρσένη για θάνατο Τζαναβάρα: Αποκρύπτουν θανάτους από τον κορονοϊό;

Θα απαντήσει ο ΕΟΔΥ;

Ο θάνατος της Χαράς Τζαναβάρα σκόρπισε θλίψη στον δημοσιογραφικό χώρο, καθώς ήταν μια καταξιωμένη και μαχητική δημοσιογράφος.




Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες όμως έχασε τη ζωή της δεν έχουν γίνει γνωστές. Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία επικαλούμενος πληροφορίες από το στενό περιβάλλον της δημοσιογράφου. Ο βουλευτής καταγγείλει ότι η Χαρά Τζαναβάρα, παρότι ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου αγνοήθηκε από τον ΕΟΔΥ και αφέθηκε να πεθάνει αβοήθητη. Yπαινίσσεται δε ότι αποκρύπονται θάνατοι που προήλθαν από τον κορονοϊό.

Γράφει ο βουλευτήςη στο λογαριασμό του στο facebook:
“Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. 

Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορονοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία”
 
Πηγή: altsantiri.gr

1 σχόλιο:

(3)