Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

«Τα δήθεν μηνύματα από το Άγιον Όρος δεν εκπροσωπούν την Αγιορείτικη κοινότητα»

Το Άγιον Όρος έχει επίσημη φωνή, τη φωνή της ιεράς κοινότητας. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται, γράφεται αυτές τις μέρες, αυτές τις δύσκολες ώρες, δεν εκπροσωπεί το επίσημο Άγιον Όρος, τα μοναστήρια του και τους μοναχούς του.


Το βράδυ του Σαββάτου υπήρξε Αγρυπνία και προσευχές από τους Αγιορείτες μοναχούς, αλλά τα περί «οραμάτων», τα «σταυρώνετε με λάδι τις εξώπορτες» και διάφορα άλλα δεν απηχούν το επίσημο Άγιον Όρος, το οποίο όταν θελήσει θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις..

Δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο του πατέρα Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (Λίβυος), το οποίο μας έστειλαν μοναχοί του Αγίου Όρους με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε:

«Αφήστε τα δήθεν “μηνύματα απ’ το Άγιον Όρος” για καταστροφές και εξαφάνιση του κόσμου. Είναι ψευδή και επικίνδυνα. Δεν είναι από Αγιορείτες πατέρες. Δεν εκπροσωπούν την Αγιορείτικη κοινότητα.

Ηρεμήστε, χαλαρώστε, προσευχηθείτε, κάνετε κάτι δημιουργικό και όμορφο. Γεμίστε φως την ψυχή και την ζωή σας.

Μην ακούτε και αναπαράγετε το μήνυμα και την σκέψη του κάθε διαταραγμένου που στην κρίση βγάζει όλο το χάος και το σκοτάδι που κουβαλάει μέσα του.

Πάρτε μια αγκαλιά τον σύντροφο σας, τα παιδιά σας, παίξτε μαζί τους, μιλήστε, κοινωνείστε, γελάστε, δείτε μια ταινία, διαβάστε ένα βιβλίο, κάνετε λιγάκι γυμναστική, φτιάξτε ένα όμορφο φαγητό για εσάς και τους ανθρώπους που αγαπάτε, ακούστε μια όμορφη ομιλία που βγάζει φως, μυρίζει ελπίδα, πίστη Χριστό.

Κάνετε προσευχή, μιλήστε στον Χριστό, αφήστε σε Εκείνον τους φόβους και ανασφάλειες σας, και οχι στο κάθε αυτόκλητο διαταραγμένο σωτήρα, που ολημερίς ασχολείται και μιλάει για σατανάδες, κολάσεις, χαράγματα, τσιπάκια, πολέμους, καταστροφές, συνωμοσίες, μαυρίλα, κατάθλιψη, θάνατο.

Ο Χριστός, η Παναγία, οι άγιοι έχουν φως, χαρά, ελπίδα.
 
Δεν φοβίζουν, δεν πανικοβάλουν, δεν τιμωρούν, δεν φέρουν ταραχή, άγχος και πανικό.

Το πνεύμα του Θεού γλυκαίνει, ηρεμεί και ειρηνεύει τον άνθρωπο.
 
Τον κάνει να ελπίζει, να βλέπει με πίστη το μέλλον.

Λάμπει το πρόσωπο του, χαίρεσαι την παρουσία του, κοντά του ανοίγει η καρδιά σου, γεμίζει φως και ελπίδα με τους λόγους του.

Έλεγε ο Άγιος Πορφύριος, “Έτσι είναι ο Χριστός. Δεν έχει κατήφεια, ούτε μελαγχολία, ούτε ενδοστρέφεια, που ο άνθρωπος σκέπτεται ή βασανίζεται από διαφόρους λογισμούς και διάφορες πιέσεις, που κατά καιρούς στη ζωή του τον τραυμάτισαν.

Ο Χριστός είναι νέα ζωή. Πως το λέω; Ο Χριστός είναι το παν. Είναι η χαρά, είναι η ζωή, είναι το φως, το φως το αληθινόν, που κάνει τον άνθρωπο να χαίρεται, να πετάει, να βλέπει όλα, να βλέπει όλους, να πονάει για όλους, να θέλει όλους μαζί του, όλους κοντά στο Χριστό….”

π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος)».

Αναρτήθηκε: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)