Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Διαγραφή


Γράφει ο Ρηγίνος
 
Αποποιούμαι της παιδείας που μου δόθηκε, ότι μας γέμισαν με χιλιάδες ψέματα τόσο που καλύτερα να μην ήξερα γραφή και ανάγνωση.
Ακόμα και οι θετικές επιστήμες θεοποιήθηκαν τόσο που θεωρήθηκαν σαν υπέρτατα αγαθά για την ανθρωπότητα αλλά αγνοήθηκαν οι παρενέργειες τους, έτσι οι κατά καιρούς εφευρέσεις χρησιμοποιήθηκαν για την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία, παρά για το γενικότερο κοινωνικό όφελος. Και φτάσαμε στο σημείο τις κατάρρευσης των συστημάτων πάνω στα οποία στηρίχτηκε ο σύγχρονος ρυπογόνος ανθυγιεινός τρόπος ζωής του ανθρώπου, διαψεύδοντας τις προσδοκίες μας για το ευ ζην. Αποποιούμαι της συνέχισης της ψευτιάς και παραιτούμαι, αν δεν αποτινάξουμε και αποτιναχτούμε απ’ όλα τα κέντρα εξουσίας, κάνοντας μια καινούργια αρχή βασισμένη στην προστασία του πλανήτη γη, να ξαναβρούμε τον παράδεισο που χάσαμε. Ο κορωνοϊός ήρθε να μας ταρακουνήσει και να πάρουμε άμεσα αποφάσεις για την επιβίωση μας, αν θέλουμε πραγματικά να εκμεταλλευτούμε τις λίγες ωφέλιμες γνώσεις που αποκτήσαμε. Δηλώνω μυρμήγκι, σαύρα, ποντίκι, χελιδόνι αλλά όχι άνθρωπος, ντρέπομαι. Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο πια με αφορμή την πανδημία και αλίμονο στους ιερείς και στους φαρισαίους που επιμένουν πάνω στο ίδιο τροπάριο. Στο Δήμο Αμυνταίου έχουμε πέντε γιατρούς ιδιώτες (μαζί με τους δύο μικροβιολόγους), πέντε του δημοσίου στα περιφερειακά ιατρεία και είκοσι-δύο παπάδες!

   11/4/20                                                                                                                             Ρηγίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)