Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Μειώσεις στις συντάξεις έδειξε η πληρωμή, τι συμβαίνει

Μειώσεις στις συντάξεις έδειξε η πληρωμή, τι συμβαίνειΑυξήσεις περίμεναν στις συντάξεις, μειώσεις είδαν οι συνταξιούχοι που πήγαν στις τράπεζες ή τα ΑΤΜ.


Χαμός γίνεται σήμερα με τις συντάξεις, καθώς ξεκίνησαν οι πληρωμές και οι συνταξιούχοι είδαν ξαφνικά μειώσεις.

Μάλιστα κατά πληροφορίες πολλοί είναι οι συνταξιούχοι που είδαν τις συντάξεις τους, σήμερα, κατά 20 και 30 ευρώ μειωμένες

Οι μειώσεις σε χιλιάδες συντάξεις φάνηκαν από χθες το απόγευμα και κατά πληροφορίες το ζήτημα προκύπτει λόγω της αυξημένης και προκαταβολικής παρακράτησης φόρου.

Σημειώνεται ότι με νέα εγκύκλιο καθορίστηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων.

Το θέμα φάνηκε από χθες το απόγευμα, όταν άρχισαν να πληρώνονται οι κύριες συντάξεις στους δικαιούχους.

Οι συνταξιούχοι είδαν ότι αντί για αυξήσεις υπάρχουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις τους.

Οι νέες αυξημένες επικουρικές συντάξεις υπόκεινται σε μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου σε συνδυασμό με τις κύριες, την οποία η εφορία παρακρατά απευθείας στην πηγή των παροχών.

Το άθροισμα της κύριας σύνταξης με την νέα επικουρική, οδηγεί σε παρακρατήσεις που φτάνουν μέχρι και 60 ευρώ στις κύριες παροχές.

Από σήμερα, Παρασκευή, 22 Μαΐου έως Παρασκευή, 29 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου 2020 στους συνταξιούχους. Αναλυτικά, οι συντάξεις θα πληρωθούν ως εξής:

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΟΤΕ, θα καταβληθούν:

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020 για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8

Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020. Την ίδια μέρα θα καταβληθούν και οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου 2020 για τους συνταξιούχους του τ. ΕΤΑΤ.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)