Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Χρήστος Παπαστεργίου: Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και στον δήμο Σκύδρας



Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και στο δήμο Σκύδρας πραγματοποίησε κλιμάκιο, της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» αποτελούμενο από τον επικεφαλής της Χρήστο Παπαστεργίου
, τον  περιφερειακό σύμβουλο Λάκη Τεκτερίδη, τους υπ. περιφερειακούς σύμβουλους Γιάννη Ανεστάκη και Ανέστη Ποτουρίδη και το συντονιστή Γιώργο Ασάρβελη.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη του επικεφαλής και στελεχών της παράταξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας καθώς είχε προηγηθεί η επίσκεψη στο δήμο της Έδεσσας.
Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης συναντήθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, με την Δήμαρχο κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου και συνεργάτες της.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαστεργίου σε δηλώσεις τόνισε ότι ««Ευχαριστώ ιδιαίτερα την φίλη Δήμαρχο και τους συνεργάτες της για την εξαιρετικά κατατοπιστική συζήτηση και ενημέρωση. Δυστυχώς, παλεύουν μόνοι τους, αλλά επιτυγχάνουν στο σκοπό τους, με σχέδιο και προσήλωση σε αυτό. Τα αποτελέσματα, θα ήταν ακόμη καλύτερα, αν υπήρχε και η στήριξη της Περιφέρειας Κ.Μ.».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
«Αντιπλημμυρικά και αρδευτικά έργα, όπως η τάφρος 66, βρίσκεται «εν υπνώσει», το οδικό δίκτυο είναι καρμανιόλα, ενώ παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και της κάθετης σύνδεσης της με την Εγνατία οδό. Οι υποδομές /υπηρεσίες προώθησης της ανάπτυξης, όπως το τελωνείο και η αγροδιατροφή είναι αφημένα στη μοίρα τους» τόνισέ ο κ. Παπαστεργίου.
«Καταγράφονται, επίσης χρονίζοντα προβλήματα με τις υδατοδεξαμενές, τις αποχετεύσεις και την έλλειψη του καθαρισμού πολλών ρεμάτων για πάρα πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για το νέο ΕΣΠΑ, και καμία ολοκληρωμένη συνέργεια. Γι αυτό και τα εκατομμύρια ευρώ που υπάρχουν για το επενδυτικό (αναπτυξιακό και τεχνικό) πρόγραμμα του νομού, παραμένουν αναξιοποίητα, και δεν απορροφώνται ούτε στο 1/5 όσων προϋπολογίζονται. Ενώ και όσα απορροφώνται, τα περισσότερα πηγαίνουν σε μη αναπτυξιακές κατευθύνσεις. Η Σκύδρα, η Πέλλα, η Κεντρική Μακεδονία δεν αξίζουν τόση υποβάθμιση» κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Το κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης, συναντήθηκε στη συνεχεία, στο πλαίσιο της συγκρότησης της παράταξης και του προγραμματισμού δράσης της, με στελέχη της στην Σκύδρα, και στην Κρύα Βρύση, όπου έγινε και ιδιαίτερη συζήτηση για θέματα πολιτισμού με την υπ. περιφερειακό σύμβουλο Γεύση Παπαδοπούλου.
Μετά τις συναντήσεις, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «ευχαριστώ θερμά τους φίλους της παράταξης για τις γόνιμες συζητήσεις και προτάσεις, σε ότι αφορά την δουλειά μας, για την ανάδειξη ζητημάτων και προώθηση λύσεων, απέναντι σε μια Διοίκηση που αδρανεί και κινείται με πελατειακές λογικές. Η Κεντρική Μακεδονία χρειάζεται άλλη νοοτροπία, άλλη πολιτική ανάπτυξης, με αξιοποίηση κάθε ευρώ, με πλήρη διαφάνεια, χωρίς σπατάλη, ιεραρχημένα και στοχευμένα».

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αλλαγή στάσης από την πλευρά του περιφερειάρχη Κ.Μ. ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» δήλωσε σχετικά ότι «Με αφορμή της επίσημη, πλέον, συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, κατόπιν πρόσκλησης του κ. Απ. Τζιτζικώστα, καλωσορίζω την αφίππευση του κ. Περιφερειάρχη από τον ...φαντασιακό Βουκεφάλα, στον οποίο είχε ανέβει πέρυσι για ψηφοθηρικούς λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)